«Ταβάνι» στα κέρδη θα πιάσει η Ryanair

«Ταβάνι» στα κέρδη θα πιάσει η Ryanair

Ανοδικά αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την ετήσια κερδοφορία η εταιρεία.

Η Ryanair αναθεώρησε σήμερα ανοδικά τις προβλέψεις της για την ετήσια κερδοφορία της, λέγοντας ότι η μεγαλύτερη πληρότητα των αεροσκαφών της θα έχει ως αποτέλεσμα τα κέρδη της να διαμορφωθούν στις υψηλότερες τιμές του εύρους των εκτιμήσεων που είχε ανακοινώσει προηγουμένως παρόλο που ο χειμερινός ανταγωνισμός ασκεί πιέσεις στις μέσες τιμές εισιτηρίων.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η ιρλανδική αεροπορική εταιρία, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη βάσει του αριθμού των επιβατών, αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη κατά 25% υψηλότερα, καθώς η χαμηλότερη τιμή των καυσίμων και οι κακές καιρικές συνθήκες στη βόρεια Ευρώπη ενίσχυσαν τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Σήμερα η εταιρία ανακοίνωσε ότι για την ετήσια χρήση έως τις 31 Μαρτίου ο αριθμός των επιβατών που θα πετάξουν με τα αεροσκάφη της αναμένεται να διαμορφωθεί στα 105 εκατομμύρια, συγκριτικά με 104 εκατ. που ανέμενε προηγουμένως, το οποίο ενδεχομένως να αυξήσει τα κέρδη της στο υψηλότερο επίπεδο του εύρους προβλέψεων για 1,175-1,225 δισ. ευρώ.

Η εταιρία παράλληλα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μετά φόρων για το εξάμηνο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 1,088 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 37% σε ετήσια βάση και οριακά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,064 δισ. ευρώ. Η Ryanair είπε ακόμη ότι οι αναλυτές ανέμεναν ετήσια κέρδη ύψους 1,223 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η ίδια με τη συμμετοχή περισσότερων από 10 αναλυτών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ