Τελευταίο αντίο στον Θανάση Γιαννακόπουλο

Τελευταίο αντίο στον Θανάση Γιαννακόπουλο
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρίσταται στην κηδεία του θείου του Θανάση Γιαννακόπουλου στην Μητρόπολη, Τρίτη 26 Μαρτίου 2019. Η ταφή του Θανάση Γιαννακόπουλου θα γίνει στο Α΄ νεκροταφείο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με τη σημαία του Παναθηναϊκού να σκεπάζει το φέρετρο του, τέθηκε στο πρωί της Τρίτης η σορός του σε λαϊκό προσκήνυμα.

Με τη σημαία του Παναθηναϊκού να σκεπάζει το φέρετρο του, σύμφωνα με την επιθυμία του, η σορός του Θανάση Γιαννακόπουλου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 8:30 το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών.

Σε ηλικία 88 ετών και καταβεβλημένος από πέρυσι τον Ιούνιο, όταν έχασε τον «Πατριάρχη» της οικογένειας, Παύλο, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη Τρίτη (19/3). Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931. Φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ και από μικρή ηλικία μαθήτευσε και αυτός στο φαρμακείο του πατέρα του, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Τελευταία, είχε τη θέση του προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, μετά την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου. Μεγάλη του αγάπη ο αθλητισμός.

Διετέλεσε πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη, ενώ ήταν και για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ.

Από το 1992 μέχρι το 2012 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του, Παύλο.