Τελεσίγραφο: Έχετε μια εβδομάδα για συμφωνία

Περιορισμένη η πρόοδος που έχει σημειωθεί αλλά το κλίμα έχει βελτιωθεί.

Ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Euro-Working Group με την Αθήνα να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.  Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαφωνίες στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, του ΦΠΑ και των συντάξεων παρέμειναν και στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ διαμηνύθηκε στην ελληνική πλευρά ότι θα πρέπει να έχει βρεθεί λύση μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ , οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών στο επίπεδο του Brussels Group θα συνεχιστούν και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής είναι περιορισμένη και ως εκ τούτου μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup δεν είναι προς το παρόν προβλέψιμη.
Ελληνικές πηγές σημείωναν ωστόσο ότι οι διαβουλεύσεις αποδίδουν και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας επί της αρχής.

Πηγές της Ευρωζώνης με γνώση των διαπραγματεύσεων παραδέχονται πως το κλίμα που κυριαρχεί στις διαβουλεύσεις είναι βελτιωμένο όπως και οι όροι συνεργασίας, αν και όπως αναφέρουν, ο όγκος εργασίας που έχει επωμιστεί η ελληνική πλευρά είναι τεράστιος και δυσανάλογος σε σχέση με το χρόνο που απομένει έως τη λήξη της παράτασης, στο τέλος του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως υφίστανται ακόμα αποκλίσεις στα δημοσιονομικά, τις συντάξεις, την αγορά εργασίας, τη δημόσια διοίκηση και μια σειρά από άλλους τομείς.

Σχετικά άρθρα