Τέλος εποχής: Η Αριάννα Χάφινγκτον αποσύρεται από την Huffington Post

Τέλος εποχής: Η Αριάννα Χάφινγκτον αποσύρεται από την Huffington Post

Μετά από 11 χρόνια αφήνει τη θέση της Editor in Chief και στρέφει την προσοχή της στη νέα της startup.

H Αριάννα Χάφινγκτον ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρεται από τη θέση του επικεφαλής της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας ενημέρωσης Huffington Post έπειτα από 11 χρόνια που είχε τον ρόλο του Editor in chief.

Πλέον, όπως μεταδίδει το Bloomberg, αναμένεται να στρέψει το ενδιαφέρον της στη startup που ίδρυσε, τη Thrive Global, ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών και να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό.

«Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το κάνω αυτό και χρειάζομαι την προσοχή σας και την αγάπη σας. Τόσα χρόνια εξελίξαμε και μεγαλώσαμε την Post, παίρνοντας ρίσκα που μας οδήγησαν εδώ που είμαστε σήμερα. Πίστευα ότι η HuffPost θα ήταν το τελευταίο έργο μου. Όμως αποφάσισα να παραιτηθώ από την αρχισυνταξία της για να διευθύνω το νέο εγχείρημα μου, τη Thrive Global», ανέφερε με μήνυμά της στο Twitter.

Η Thrive Global, που θα παρέχει υπηρεσίες σε άλλες εταιρείες με στόχο τη βελτίωση της υγείας των εργαζομένων τους, ολοκλήρωσε πρόσφατα μια καμπάνια για τη χρηματοδότησή της, ενόψει της έναρξης της λειτουργίας της, το φθινόπωρο.

Αρθρογράφος, συγγραφέας, τηλεοπτική περσόνα, πρώην σύζυγος του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Χάφινγκτον, με τον οποίο απέκτησαν δύο κόρες, η δαιμόνια Aριάννα, αφού «δοκιμάστηκε» στην πολιτική, δημιούργησε την Huffington Post.

Ένα δημοσιογραφικό project που ιδρύθηκε το 2005 και πουλήθηκε το 2011 στην AOL έναντι 315 εκατ. δολαρίων, με την ίδια να παραμένει επικεφαλής και να την «εξάγει» σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην κορυφή της λίστας με πιο ισχυρές Ελληνίδες στον κόσμο και από τις πιο ισχυρές γυναίκες στα media, η Aριάννα Στασινοπούλου Huffington έφερε την The Huffington Post και στην Ελλάδα το 2014.

Δείτε τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο FortuneGreece.com