TFTD 2023: «Κλειδί» η συνεργασία για την ανάπτυξη του επιχειρείν

TFTD 2023: «Κλειδί» η συνεργασία για την ανάπτυξη του επιχειρείν
Deal
Όπως είπε ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής του ψηφιακού κέντρου τεχνολογίας και καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

«Το “κλειδί” για το μέλλον του επιχειρείν είναι η συνεργασία» τόνισε ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής του ψηφιακού κέντρου τεχνολογίας και καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη Νίκο Γκαριμπόλντι, μιλώντας στο 3ο «Thessaloniki Future Thinking Dialogues», με τίτλο «AI in Action: Transforming Business, Work and Life» (TFTD), το οποίο συνδιοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Χαρακτήρισε, δε, σημαντικές παραμέτρους προς αυτή την κατεύθυνση την καινοτομία και τη χρήση νέων τεχνολογιών.

«Η συνεργασία παράγει αποτελέσματα» είπε ο κ. Γκαριμπόλντι και συνέχισε: «Όπως κάνει η Pfizer εδώ στη Θεσσαλονίκη, συνεργάζεται με πανεπιστήμια, με ερευνητές, με start-ups, αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, απασχολεί και διασυνδέεται με ανθρώπους με ταλέντο και ικανότητες, που υπάρχουν πολλοί εδώ στην πόλη».

Ιδιαίτερα για τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ο κ. Γκαριμπόλντι σημείωσε ότι η Pfizer την αξιοποιεί σε διάφορα στάδια της ερευνητικής και παραγωγικής δραστηριότητας. «Η Pfizer τη χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή στην έρευνα, στη συλλογή και ανάλυση δεδομένων, σε πολλούς τομείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Βιομηχανιών Χρήστος Γεωργίου σημείωσε, από την πλευρά του, ότι υπάρχουν «ειδικά πλεονεκτήματα» από την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στη βιομηχανία και αναφέρθηκε στις προοπτικές της.

Ο οικονομικός αναλυτής και επιχειρηματικός σύμβουλος Ηλίας Βυζάς υπογράμμισε ότι υπάρχουν «έξυπνοι παίκτες» στην αγορά κι εκτίμησε πως «το μέλλον εξαρτάται από το πόσο οι εταιρείες αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και πώς συνεργάζονται». «Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να μαθαίνουν και επίσης να δημιουργούν τεχνολογία. Κράτος, ερευνητικά κέντρα, επιχειρήσεις, όλοι πρέπει να δουλέψουν μαζί» είπε ο κ. Βυζάς.

Με διαδικτυακή παρουσία, ο Μιλτιάδης Σαρατζίδης (CTO & senior AI Engineer, Eden Protocol) μίλησε για τη χρησιμότητα των ψηφιακών εφαρμογών στη βιομηχανία και για τη δικτύωση των επιχειρήσεων.

Την ενότητα, με θεματική «Future of Business», συντόνισε ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Παναγιώτης Κετικίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ