Θα γίνει η Ελλάδα το «πειραματόζωο» του Bitcoin;

Θα γίνει η Ελλάδα το «πειραματόζωο» του Bitcoin;

Περίπου 1.000 ATM's Bitcoin αναμένεται να τοποθετηθούν στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες.

Κωστής Χριστοδούλου

Τέλη Ιουνίου, με κλειστές τις τράπεζες οι Έλληνες αναστέναζαν στις ουρές των ATM. Σήμερα τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα στον τραπεζικό τομέα αλλά αναμφισβήτητα “το γυαλί έχει ραγίσει” και η εμπιστοσύνη των καταθετών και των επιχειρηματιών έχει κλονισθεί. Το σημαντικότερο είναι ότι η επιβολή του capital control συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στις εμπορικές συναλλαγές κυρίως με το εξωτερικό στην πλειοψηφία των μεσαίων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον όλοι ψάχνουν για εναλλακτικές λύση και κάποιοι είναι πρόθυμοι να τους τις προσφέρουν. Έτσι στις αρχές τις εβδομάδας μέσα από ένα δημοσίευμα στο εξειδικευμένο οικονομικό ιστότοπο cointelegraph ενημερωθήκαμε για την κίνηση της BTC Greece και της Cubits να τοποθετήσουν 1000 ATM’s bitcoin στην χώρα μας.

Το WE του news247 επικοινώνησε με τον ιδρυτή του BTC Greece, κ. Θάνο Μαρίνο, με σκοπό να κατανοήσει καλύτερα γιατί η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα διαθέτει ένα τόσο εκτεταμένο δίκτυο σημείων συναλλαγής για το άυλο νόμισμα. Αναπόφευκτα η πρώτη δημοσιογραφική ερώτηση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το “πότε και το που”;

Όπως εξηγεί ο κ. Μαρίνος “το πλάνο προβλέπει την εγκατάσταση 1.000 ΑΤΜ στην επικράτεια μέσα στο διάστημα των επόμενων δέκα μηνών. Η σταδιακή εγκατάσταση που αναμένεται να ξεκινήσει από τον προσεχή Οκτώβριο με 40 έως 50 ΑΤΜ και στην συνέχεια συνεκτιμώντας την κατάσταση σκοπεύουμε να τοποθετούμε 75 με 100 κάθε μήνα. Ως δίκτυο εξετάζεται τόσο η ύπαρξη υφιστάμενων σημείων που σχετίζονται με χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (ανταλλακτήρια, υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων κ.α) αλλά και χώροι σε κεντρικά και τουριστικά σημεία σε όλη την χώρα και αεροδρόμια. Σε ότι αφορά τα μηχανήματα δεν θα έχουν μόνο τις παραδοσιακές λειτουργίες των τραπεζικών ATM, θα προσφέρουν συνδυαστικές υπηρεσίες όπως να μπορεί κάποιος να κάνει κράτηση σε ένα ένα ξενοδοχείο ή ένα εστιατόριο. Επίσης θα έχουν την δυνατότητα έκδοσης e-voucher με τα οποία μπορείς να πληρώσεις διάφορες υπηρεσίες ή λογαριασμούς (π.χ. κινητής τηλεφωνίας) ακόμη και φιλανθρωπικές δωρεές”.

Διαβάστε τη συνέχεια στο news247.gr