Θα κατέβει υποψήφιος τελικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης;

Θα κατέβει υποψήφιος τελικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης;
ΧΑΛΚΙΔΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Ε. ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ

Παρά τις χθεσινές του δηλώσεις, το πιο πιθανό είναι να διεκδικήσει ξανά την αρχηγία της ΝΔ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μέχρι τώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποφασίσει να διεκδικήσει την ηγεσία και προσβλέπει σε στήριξη των «καραμανλικών».

Όπως αναφέρουν τα parapolitika.gr ο Βαγγέλης Μειμαράκης θα είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ. Αν και μέχρι αυτή την ώρα δεν εχει κάνει οποιαδήποτε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση, όσοι τον γνωρίζουν θεωρούν ως περισσότερο από βέβαιη την υποψηφιότητά του.

Ήδη άλλωστε ο στενός συνεργάτης του, κ. Σωτήρης Κορομάντζος, επιβεβαίωνε την εκ νέου κάθοδο του απερχόμενου προέδρου της ΝΔ.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, η «φωνή» της καραμανλικής πτέρυγας, δήλωσε στην ΕΡΤ3 για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη: «Με πολύ αυθεντικό και πειστικό τρόπο επανατοποθέτησε την Νέα Δημοκρατία στον κεντροδεξιό χώρο με κεντροδεξιό στίγμα με λόγο ενωτικό, με λόγο ηπιότητας με λόγο συναίνεσης, όπως έκανε παλιότερα και ο Κώστας Καραμανλής και όπως έκανε καταρχάς ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Εγώ εκείνο το οποίο θέλω αυτή τη στιγμή είναι να συνταχθούν όλοι οι νεοδημοκράτες που αγαπούν αυτό το χώρο πίσω από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και να του ζητήσουν να είναι υποψήφιος».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δήλωσε επίσημα «παρών» στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος, μιλώντας στον ANT1 υπενθύμισε πως υπηρετεί την παράταξη από 15 ετών και διαβεβαίωσε ότι «δεν θα ήταν υποψήφιος, εάν δεν πίστευε στις δυνάμεις του». «Έχω το όραμα που απαιτείται, για να είμαι “παρών” στην κούρσα της διαδοχής. Ελευθερία, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες για όλους», υπερθεμάτισε. «Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε τα πάντα για να κρατήσει τις δυνάμεις της ΝΔ», υπογράμμισε ενώ αναγνώρισε ότι τα προβλήματα της παράταξης είναι «βαθιά». «Η ΝΔ διαθέτει παλιά χαρακτηριστικά και σ’ αυτό έχει δίκιο ο Αλέξης Τσίπρας. Εάν είμαι πρόεδρος του κόμματος, θα υπάρξει αλλαγή των στελεχών και των προσώπων», δήλωσε.