Θα ζητήσει η BlackBerry τη βοήθεια της Google για το επόμενο κινητό της;

Θα ζητήσει η BlackBerry τη βοήθεια της Google για το επόμενο κινητό της;
Photo:

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian η εταιρεία εξετάζει να βάλει στην εγκαταλείψει το λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10 και να εμπιστευθεί το Android.

Η επόμενη συσκευή κινητής τηλεφωνίας της BlackBerry πιθανόν θα ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα της Google, Android, ενώ εικάζεται πως θα έχει συρόμενο πληκτρολόγιο, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Guardian.

Η εταιρεία είχε παρουσιάσει τον Μάρτιο, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Mobile World Congress που είχε πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, ένα smartphone με συρόμενο πληκτρολόγιο ωστόσο τη δεδομένη χρονική περίοδο είχε παράσχει ελάχιστες λεπτομέρειες σχετικά με τη συσκευή.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο πηγές, η κίνηση αυτή από την πλευρά της BlackBerry να χρησιμοποιήσει το Android αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας να επικεντρωθεί στον τομέα διαχείρισης λογισμικού και συσκευών, παρά στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, αφότου το μερίδιο της αγοράς της κατέγραψε συρρίκνωση κατά το 1ο τρίμηνο του 2015.

Όσον αφορά στο ερώτημα εάν η στροφή στο Android σημάνει και το τέλος των συσκευών που θα ενσωματώνουν το λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10, παραμένει αναπάντητο. Το BlackBerry 10 έγινε διαθέσιμο το 2013, χωρίς όμως να αποτελέσει το ισχυρό «χαρτί» της εταιρείας και αποτυγχάνοντας να σταθεί επάξια απέναντι στο Android.

«Δεν απαντούμε σε φήμες και εικασίες, αλλά παραμένουμε δεσμευμένοι στο λειτουργικό σύστημα Blackberry 10, το οποίο παρέχει ασύγκριτα χαρακτηριστικά για την ασφάλεια και την παραγωγικότητα», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BlackBerry, Τζον Τσεν, έχει εναποθέσει τις ελπίδες της εταιρείας στο νέο σύστημα διαχείρισης των νέων συσκευών, το οποίο φέρει την ονομασία BES12 και επιτρέπει στους εταιρικούς και κυβερνητικούς πελάτες να διαχειρίζονται συσκευές BlackBerry καθώς και άλλες που τρέχουν στα Android, iOS και Windows λειτουργικά συστήματα για φορητές συσκευές. Όπως αναφέρει το Reuters, ένα από τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η εταιρεία με αυτή τη μετάβαση είναι να πείσει τους μεγάλους της πελάτες ότι το νέο λογισμικό διαχείρισης των συσκευών θα λειτουργεί σε ποικίλες πλατφόρμες.

Με τη διάθεση μιας Android συσκευής, η εταιρεία θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα τους σκεπτικιστές ότι το σύστημα BES12 μπορεί όχι μόνο να διαχειριστεί αλλά και να παράσχει ασφάλεια στα smartphones και tablets που ενσωματώνουν ανταγωνιστικά λειτουργικά συστήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ