The Light of Apollo: Μια μυστικιστική παράσταση-τελετουργία αλλεπάλληλων συγκινήσεων ζωντανεύει τον Ιούλιο στο Kalesma Mykonos

The Light of Apollo: Μια μυστικιστική παράσταση-τελετουργία αλλεπάλληλων συγκινήσεων ζωντανεύει τον Ιούλιο στο Kalesma Mykonos
To  Kalesma  Mykonos  άνοιξε  τις  πόρτες του στις 20 Μαΐου του 2021. Ένα σύγχρονο κυβισιτκό σύμπλεγμα από 27 σουίτες και βίλες που θυμίζει μυκονιάτικη χωριό χτισμένο στην πλαγιά του Ορνού, στην Αλεομάνδρα, εκεί που η ιστορία θέλει τα άλογα του Απόλλωνα, θεού του φωτός και του ηλίου, της ποίησης και της μουσικής, να έβρισκαν καταφύγιο.

Με έμπνευση από τον μύθο της γέννησης του θεού Απόλλωνα στη Δήλο, το Kalesma Mykonos διοργανώνει και παρουσιάζει για πρώτη φορά το “The Light of Apollo”, ένα πρώτο στο είδος του performance art έργο που εξερευνά τη θεία έμπνευση, το μυθολογικό στοιχείο και το ίδιο το νησί της Μυκόνου. Χτισμένο στην Αλεόμανδρα, στην περιοχή όπου σύμφωνα με τον μύθο ο Απόλλωνας εξέτρεφε τα άλογά του, το Kalesma Mykonos γίνεται η σκηνή όπου ξεδιπλώνεται το ξεχωριστό έργο που επιμελείται η ομάδα των Tracing Εchoes. Μια μοναδική ιστορία, μια τελετουργία γεμάτη συγκινήσεις, μια διαφορετική εικόνα της Μυκόνου που ταξιδεύει τον επισκέπτη σε άγνωστες εικόνες του νησιού βαθιά συνδεδεμένες με τον ελληνικό πολιτισμό παίρνει σάρκα και οστά για λίγες μόνο παραστάσεις αυτόν τον Ιούλιο στο Kalesma Mykonos.

Δυνατοί συμβολισμοί

Το “The Light of Apollo” παντρεύει τον σύγχρονο χορό, τη μουσική και την κίνηση. Κεντρικός ήρωας είναι ο θεός Απόλλωνας, ενώ ο Δίας, η Ήρα, η Λητώ, η Άρτεμις και η Πυθία διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Αποτελούμενο από  δύο μέρη, την πρωινή ζώνη και τη βραδινή τελετουργία, η παράσταση στηρίζεται στο ποίημα του Άγγελου Σικελιανού, το “Κατορθωμένο Σώμα” της συλλογής Αντίδωρο. Σηματοδοτώντας την πορεία του θεού από τη γέννηση προς την ενηλικίωση και την ανακάλυψη της πνευματικής του διάστασης ως θεότητα του Μεταφυσικού και της Μαντείας, λειτουργεί ως σύμβολο της εσωτερικής δύναμης του ανθρώπου και της πορείας προς το φως. Το έργο μυεί τους θεατές στην ιστορία του και τους οδηγεί στην τελική κάθαρση μέσα από μια μυστικιστική τελετουργία.

Στη διάρκεια της Πρωινής Ζώνης, oι θεατές παρακολουθούν τους κεντρικούς ήρωες να αναπτύσσουν στενότερους δεσμούς επικοινωνίας μεταξύ τους και να ενώνονται με τον χώρο σε ένα σκηνικό γαλήνης και απαράμιλλης ομορφιάς. Με φόντο τον Ορνό και κινούμενοι σαν αναπόσπαστο κομμάτι του αιγαιοπελαγίτικου σκηνικού, οι πρωταγωνιστές φορούν κοστούμια στα χρώματα των Κυκλάδων και ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλο σαν προάγγελος του δεύτερου μέρους της παράστασης που ακολουθεί τη συνάντηση του Απόλλωνα με την Ήρα, η οποία σαν Μοίρα διαμορφώνει την πορεία της ζωής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δομημένη σε οκτώ εικόνες η βραδινή τελετουργία λαμβάνει χώρα στο Αλώνι, το σημείο που έδωσε την έμπνευση για τη δημιουργία της παράστασης. Με θέα τον ήλιο να δύει στη Δήλο και με την “εκκωφαντική”  ενέργεια που εκπέμπει το νησί-μουσείο να γίνεται ένα με τους δυνατούς συμβολισμούς της παράστασης, το Αλώνι μετατρέπεται σε μια θεατρική σκηνή όπου ξετυλίγεται ο μύθος της γέννησης του Απόλλωνα και η πορεία μέχρι την ενηλικίωσή του. Σε απόλυτη αρμονία οι πρωταγωνιστές με την καθηλωτική σκηνοθεσία αποδίδουν τον μύθο μέσα από την κίνηση, ενώ οι μουσικές εναλλαγές, που φέρουν επιρροές ακόμα και από ποντιακά ακούσματα, ενισχύουν το συναίσθημα και τη μυστικιστική ατμόσφαιρα, δημιουργώντας μια παράσταση που χαρακτηρίζεται από αισθητικές δονήσεις και αληθινές συγκινήσεις. Η κορύφωση έρχεται μέσα από το Φως του Απόλλωνα που φέρνει μαζί του την κάθαρση για συμμετέχοντες και θεατές.

Kalesma Mykonos: Ο πολιτισμός της φιλοξενίας

Από τη γέννησή του το 2021, το Kalesma Mykonos αποτελεί έναν φάρο πολιτισμού για το νησί της Μυκόνου, αφιερωμένο στην προβολή της κληρονομιάς και της ιστορίας του νησιού στους πολίτες του κόσμου. Σχεδιασμένο και δημιουργημένο από Μυκονιάτες τέταρτης γενιάς, το ξενοδοχείο έχει εγκαινιάσει μια νέα εποχή υψηλών προδιαγραφών φιλοξενίας στο νησί. Φέτος, μέσα από την παρουσίαση του “The Light of Apollo” απευθύνει πρόσκληση στον κόσμο να συνδεθεί με το αρχαίο παρελθόν του νησιού συστήνοντας τη μυκονιάτικη φιλοξενία και φέρνοντας στο προσκήνιο την αυθεντική πλευρά του κοσμοπολίτικου προορισμού. Η ιστορία της παράστασης λειτουργεί ως σύμβολο της αναγέννησης και της δύναμης, παραλληλίζοντας την κάθαρση της αρχαίας τραγωδίας με όσα βιώνει ο επισκέπτης στην εμπειρία του στο ίδιο το ξενοδοχείο. Μια καθηλωτική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις σας περιμένει να τη ζήσετε φέτος τον Ιούλιο στο Kalesma Mykonos.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: