Θέλετε να πετύχετε επαγγελματικά; Απαντήστε σε αυτές τις ερωτήσεις

Θέλετε να πετύχετε επαγγελματικά; Απαντήστε σε αυτές τις ερωτήσεις

Πόσο κοντά είστε στην επιτυχία. Το ερωτηματολόγιο θα σας δώσει τις απαντήσεις.

Το να ακολουθείς το παράδειγμα των πετυχημένων ανθρώπων μπορεί να μην εξασφαλίζει μια σίγουρη επιτυχία, αφού η επιτυχία δεν «αντιγράφεται», αλλά σίγουρα το να υιοθετήσετε κάποιες από τις συνήθειες τους θα σας φέρουν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ένας μέντορας, θα σας έκανε τις παρακάτω ερωτήσεις. Δείτε τες και απαντήστε ώστε να δείτε πόσο κοντά είστε στους στόχους σας.

Τι ώρα ξυπνάτε;

«Η ημέρα έχει 24 ώρες και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε όλες», Τζέφρι Ίμελτ, Διευθύνων Σύμβουλος της General Electric.

Ο Τζέφρι Ίμελτ είναι ένας από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες στον κόσμο, το όνομα του οποίου «εμπλέκεται» σε μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές – εκείνη της Alstom για 17 δισ. δολάρια.

Ο Ίμελτ εργάζεται περισσότερες από 100 ώρες την ημέρα τα τελευταία 24 χρόνια. Κάντε τις πράξεις – περίπου 17 ώρες την ημέρα.

Πως το καταφέρνει;

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως ξυπνάει κάθε μέρα στις 5.30 ώστε να έχει χρόνο να κάνει γυμναστική, να διαβάσει τις εφημερίδες και να βρίσκεται στο γραφείο μέχρι τις 7 και να ξεκινήσει να εργάζεται.

Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει απαραίτητα να ξεκινήσετε άμεσα ένα τόσο έντονο πρόγραμμα, αρκεί να συλλογιστείτε κατά πόσο αξιοποιείται σωστά το χρόνο σας και αν μήπως ο χρόνος που διαθέτετε για να κοιμηθείτε σας «κρατάει πίσω» επαγγελματικά;

Τι αποφάσεις μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε;

«Δεν θέλω να χάνω πολύτιμο χρόνο με ανούσιες αποφάσεις, μόνο για το πώς θα εξυπηρετήσω καλύτερα τη κοινότητα», Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Αυτό απάντησε ο ιδρυτής του Facebook όταν τον ρώτησαν γιατί φοράει διαρκώς την ίδια γκρι μπλούζα – επειδή απλά δε θέλει να χάνει χρόνο.
Η λήψη αποφάσεων απαιτεί ενέργεια και η ενέργεια δεν είναι απεριόριστη. Ως εκ τούτου, παίρνοντας λιγότερες αποφάσεις ισούται με περισσότερη ενέργεια για πράγματα που έχουν πραγματική σημασία.

Βρείτε τα πράγματα για τα οποία μπορείτε να ακολουθείτε μια ρουτίνα ώστε να μη χάνετε χρόνο για να σκεφτείτε και δώστε όλη την ενέργεια σε πράγματα που το χρειάζονται.

Τι φοβάστε;

«Το γεγονός πως κάποια στιγμή θα πεθάνουμε όλοι, με έκανε να σταματήσω να φοβάμαι για το τι έχω να χάσω», Στιβ Τζομπς.

Ο Στιβ Τζομπς άλλαξε τον κόσμο της τεχνολογίας, αρκεί όμως να θυμηθούμε πως ρίσκαρε πολλά για να το καταφέρει.

Σκεφτείτε τι είναι αυτό που φοβάστε πραγματικά; Ποιοι είναι οι φόβοι που σας κρατούν μακριά απ’ το να κάνετε αυτό που πάντα ονειρευόσασταν ; Ήρθε η ώρα να το εντοπίσετε και να κάνετε ότι μπορείτε ώστε να το αντιμετωπίσετε και να φτάσετε στο στόχο σας.

Ποιος είναι ο στόχος της ημέρας;

«Δεν πρόκειται να κάνετε αυτή τη δουλειά για πάντα. Θα το κάνετε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για όσο καιρό θα το κάνετε, να το κάνετε πραγματικά καλά. Και αν το κάνετε αυτό καλά, πραγματικά καλά , όλοι θα το δουν και θα σας πάνε στο επόμενο βήμα», Τέρι Λούντγκριν, Διευθύνων Σύμβουλος της Macy.

Μην κάνετε μακροπρόθεσμα πλάνα, δείτε πως θα κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας κάθε μέρα. Δε θα πετύχετε τους στόχους του χρόνου, αν δεν καταφέρετε να καλύψετε τους καθημερινούς σας.

Για πιο δύσκολο πράγμα δεν προσπαθείτε αρκετά;

«Δεν μου αρέσει να κάνω μόνο τα πράγματα που μου αρέσουν. Μου αρέσει να κάνω πράγματα που θα βοηθήσουν την εταιρεία να πετύχει. Δεν ξοδεύω πολύ χρόνο στις αγαπημένες μου δραστηριότητες», Μαίκλ Ντελ – Διευθύνων Σύμβουλος της Dell Computers.

Οι άνθρωποι αποφεύγουν να ασχολούνται με τα πράγματα που απαιτούν ιδιαίτερο χρόνο και προσπάθεια. Έχετε σκεφτεί ποτέ πως αυτά τα πράγματα είναι απαραίτητα για την καριέρα σας και είναι αυτά που θα σας οδηγήσουν ψηλά;

Ποιο εύκολο πράγμα κάνετε συχνά;

«Κάντε τις δύσκολες εργασίες πρώρα. Οι εύκολες μπορούν να “τακτοποιηθούν” μόνες τους», Ντειλ Καρνεγκι, συγγραφέας του «How to Win Friends and Influence People».

Οι περισσότεροι άνθρωποι φροντίζουν να κάνουν τις εύκολες δουλειές το πρωί για να έχουν όλη την ενέργεια για μετά. Συμβαίνει, όμως, αυτό ή απλά περνώντας η ώρα μειώνεται και η ενέργεια; Κάντε τις απαιτητικές δουλειές πρώτες, καθώς οι άλλες είναι απλά… ρουτίνα.

Χρειάζεστε πραγματικά να αγοράσετε αυτό το πράγμα;

«Κανόνας Νο 1 : Ποτέ μην χάνετε χρήματα. Κανόνας Νο 2: Μην ξεχάσετε τον Κανόνα Νο 1», Γουόρεν Μπάφετ , Διευθύνων Σύμβουλος της Berkshire Hathaway.

Μειώνοντας τα έξοδα, θα δείτε πολύ πιο γρήγορα τα έσοδα σας να αυξάνονται. Αυτό είναι μια από τις βασικές αρχές του Business 101 και ισχύει και για τη προσωπική ζωή. Δυστυχώς, δε το σκέφτονται όλοι.

Πρέπει να υπολογίζετε καλά τα έξοδα σας μέχρι να έχετε τη δυνατότητα να μη χρειάζεται να σκέφτεστε διπλά τις αγορές σας.