Σε ποια χώρα δίνουν το… σπέρμα τους για το νέο iPhone

Σε ποια χώρα δίνουν το… σπέρμα τους για το νέο iPhone
Employees open the doors to Apple Inc.'s new Canton Road store in the Tsim Sha Tsui district of Hong Kong, China, on Thursday, July 30, 2015. Apple today opened its fourth store in Hong Kong. Photographer: Xaume Olleros/Bloomberg via Getty Images

Το iPhone 6S αναμένεται με τέτοια προσμονή στην Κίνα που οι τράπεζες σπέρματος το χρησιμοποιούν για να προσελκύσουν δωρητές.

του Σκοτ Σεντρόφσκι

Δύο τράπεζες σπέρματος ανέβασαν μηνύματα στο κινέζικο αντίστοιχο του Facebook, WeChat, στα οποία ενθαρρύνουν τους άνδρες να δωρίσουν σπέρμα τους ώστε να έχουν τα απαραίτητα χρήματα για να αγοράσουν το νέο smartphone της Apple που αναμένεται να πωλείται για περίπου 1.000 δολάρια στην ηπειρωτική Κίνα.

«Δεν χρειάζεται να δωρίσετε ένα νεφρό σας για να βρείτε ρευστό για να αγοράσετε ένα iPhone 6S· μπορείτε να εξασφαλίσετε το απαραίτητο ρευστό απλά και μόνο δωρίζοντας σπέρμα!» λέει μια διαφήμιση, σύμφωνα με την South China Morning Post.

Στην επαρχία της κεντρικής Hubei, η αμοιβή για το σπέρμα νέων και μεσήλικων ανδρών είναι 5.000 γουάν (περίπου 800 δολάρια). Σύμφωνα με την Post, οι διαφημίσεις έχουν ήδη προσελκύσει 400.000 views.

Στην Κίνα, το iPhone δεν θεωρείται απλώς ένα smartphone, αλλά ένα αξεσουάρ των 1.000 δολαρίων. Σε κάθε κινέζικη πόλη βλέπεις εικοσάρηδες, κρατικούς υπαλλήλους και νεόπλουτους να κρατούν ένα iPhone 6S.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι έως και 20% των προ-παραγγελιών για iPhone 6S μπορεί να προέρχεται από την Κίνα!

Άρα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση που οι τράπεζες σπέρματος σπεύδουν να μπουν κι αυτές στη δίνη της δημοσιότητας που απολαμβάνει το iPhone στην Κίνα.