Θεοδωράκης κατά όσων θεωρεί ότι στοχεύουν το Ποτάμι

Θεοδωράκης κατά όσων θεωρεί ότι στοχεύουν το Ποτάμι
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, με αποκλειστικό θέμα τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς και την επιρροή τους στο θεσμικό και πολιτικό σύστημα της χώρας και την αντιμετώπισή τους, Αθήνα, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο πρόεδρος του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση για επίθεση κατά του κόμματός του.

Ευθείες βολές κατά τις κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής υποστηρίζοντας ότι ανήλθε στην εξουσία με τη βοήθεια της διαπλοκής την οποία τώρα καταγγέλλει.

«Πίστεψαν ότι θα έχουν μαζί σας μια νέα δεκαετία εξουσίας. Να σας θυμίσω τα πρωτοσέλιδα. Το σέρβις που σας έκαναν για να λέτε ότι έρχεται – προσέξτε την ιεροσυλία – ότι έρχεται χειμώνας χειρότερος από αυτόν του ’41”, είπε και έκανε λόγο για παρακράτος στα ΜΜΕ προσκείμενο στη κυβέρνηση.

“Ο εκδότης του «Χωνί» που γέμισε χώρα με αφίσες είναι διορισμένος στο Μαξίμου. Θα πρέπει να μας παρουσιάσει τα τιμολόγια και να μας εξηγήσει πως τα πλήρωσε. Ο διαχειριστής Ολυμπία στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας. Είναι το παρακράτος σας και πείτε την αλήθεια. Γιατί τους πήρατε και πως τους πληρώνατε μέχρι να γίνετε κυβέρνηση;”

Κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ζητήσει συγνώμη από το Ποτάμι για την συμπεριφορά των στελεχών του που έλεγαν ότι συγκεκριμένα συμφέροντα έφτιαξαν το Ποτάμι.” Να μας πει ποια είναι αυτά τα συμφέροντα. Ξέρετε γιατί είναι σημαντικό για εσάς να βρωμίσετε το Ποτάμι; Ο λαϊκιστής και δημαγωγός δεν φοβάται το παλιό, αλλά το νέο. Πιστεύατε ότι έχετε πλεονέκτημα με το παλιό και φοβόσασταν μην τυχόν προκύψει ένα νέο που δεν είχε σχέση με την πολιτική και δεν εκπροσωπεί κανένα συμφέρον. Γι  αυτό και όλα τα τρολ σας, που τα έχουμε καταγράψει, επιτέθηκαν στο Ποτάμι», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

“Τώρα βέβαια τελείωσαν όλα αυτά και κάνετε γιορτές στο Κολωνάκι. Τι γιορτάζετε ακριβώς, την αύξηση τιμής πετρελαίου θέρμανσης;”, διερωτήθηκε και έκανε συγκεκριμένες αναφορές, λέγοντας: «Πρόσφατα μάθαμε ότι ένας από αυτούς που πρωτοστατούσε στις αθλιότητες, ήταν υπάλληλος της Γεροβασίλη.

Προσέξτε ατάκες του υπαλλήλου Γεροβασίλη:

-Στη χώρα που 7% ψηφίζει Ποτάμι γιατί είναι έκπληξη ότι η ΧΑ παίρνει 10%. Τηλεσκουπίδια

-Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι άνθρωπος ζει και χωρίς εγκέφαλο και ψηφίζει Ποτάμι

Είχατε πολλούς τέτοιους και τους πληρώνετε με λεφτά του Δημοσίου.

Που τους κρύβετε; Στο Μαξίμου – Υπουργείο Εθνικής Αμυνας;»

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για δημαγωγία κάνοντας αναφορά στη δράση του Αρτέμη Σώρρα σε όλη την Ελλάδα για να επισημάνει ότι οι δημαγωγοί είναι εκείνοι που στρώνουν το έδαφος «σε τέτοιους τύπους».

Είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει εκεί έξω ένας απατεώνας που τριγυρνά σε χωριά και πόλεις και λέει ότι έχει 600 δισ. ευρώ στην άκρη και είναι στην θέση να ξεπληρώσει τα χρέη όλων των Ελλήνων. Όχι μόνο το δημόσιο χρέος αλλά και το ιδιωτικό. Έχει ανοίξει γραφεία σε όλη την Ελλάδα και λέει ότι θα κατέβει στις εκλογές. Αντί να κάνουμε πλάκα με αυτά, να δούμε ποιος στρώνει το έδαφος σε αυτούς τους τύπους. Μήπως οι πολιτικοί που φώναζαν κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και σήμερα στέλνουν ΜΑΤ για να προστατέψουν τα δικαστήρια που βγάζουν σπίτια στο σφυρί;

Όταν η πολιτική παραδίδεται στην δημαγωγία δεν θα αργήσει η στιγμή που θα γίνει πιστευτός αυτός που υπόσχεται το μοίρασμα 500 δισ. Όμως και αυτοί οι δημαγωγοί χρειάζονται κανάλια και διαπλοκή».