Θεοδωράκης: Μην θεωρείτε δεδομένη τη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση

Θεοδωράκης: Μην θεωρείτε δεδομένη τη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση
(Ξένη Δημοσίευση) Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, συνομιλεί με τους σπουδαστές, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015. Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνοδευόμενος από τον πολιτευτή του Κινήματος στη Β’ Θεσσαλονίκης Νίκο Νυφούδη, επισκέφτηκε την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καθηγητές και μαθητές και να παρακολουθήσει τις δραστηριότητές τους.ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ /STR

Τι είπε στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Την πεποίθηση ότι το Ποτάμι θα είναι ο “πρωταγωνιστής” των εξελίξεων την επομένη των εκλογών, εξέφρασε ο επικεφαλής του Κινήματος Σταύρος Θεοδωράκης, στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε κατά την επίσκεψή του στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και σημείωσε πως “εμείς θέλουμε να είμαστε η τρίτη ισχυρή πολιτική δύναμη με ψαλιδισμένους του δύο μεγάλους”.

Σχετικά με τα σενάρια για την επόμενη μέρα ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε πως μέχρι τώρα ο αρχηγός του πρώτου κόμματος εκλέγεται πρωθυπουργός, άλλο αν αυτοί δεν νιώθουν ικανοί και θέλουν να κάνει κάποιος άλλος τη “βρόμικη” δουλειά.

Το Ποτάμι θα δώσει μάχη για τα πρόσωπα της επόμενης κυβέρνησης είπε και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο της Ν.Δ., Βαγγέλη Μεϊμαράκη να απαντήσουν με ποιους θα κυβερνήσουν.

“Ο κ. Μεϊμαράκης έχει δώσει καλά δείγματα σχολιαστή. Έχει γρήγορες ατάκες ωραίο ύφος, δεν νομίζω όμως ότι είναι επαρκή προσόντα για κάποιον που διεκδικεί την πρωθυπουργία”, είπε για τον πρόεδρο της Ν.Δ. και συνέχισε: “Υπάρχει ένα πρόβλημα με τη Ν.Δ. Δεν τόλμησε να βγάλει πολιτικό αρχηγό, δεν τόλμησε να ψηφίσει ποιος είναι αρχηγός. Σχεδόν διορίστηκε ο κ. Μεϊμαράκης. Έτσι δεν είναι; Δεν είναι κανένα μυστικό; Αυτό είναι. Δεν τόλμησα, λοιπόν, εγώ να εκλέξω αρχηγό και θέλω να εκλέξω πρωθυπουργό! Ποια είναι η ηγετική ομάδα της Ν.Δ.; Ο κ. Σαμαράς; Μοιρασμένη ηγεσία ανάμεσα στον κ. Καραμανλή και τον κ. Σαμαρά; Θα ρωτάει ο κ. Μεϊμαράκης το πρωί τον κ. Σαμαρά και τον κ. Καραμανλή, από ξεχωριστά τηλέφωνα, “τι πρέπει να κάνω” και θα κάνει; Ποιος κυβερνάει στη Ν.Δ. για να ξέρουμε και ποιος θα κυβερνάει τη χώρα; Και δεν έχει δώσει καμιά απάντηση ο κ. Μεϊμαράκης. Θα χρησιμοποιήσει τους παλιούς υπουργούς; Θα χρησιμοποιήσει κάποιον από το ακροδεξιό οπλοστάσιο της Ν.Δ. ή κάποιους από το φιλελεύθερο οπλοστάσιο; Γιατί η Ν.Δ. έχει από όλα. Έχει και ακροδεξιούς και φιλελεύθερους, έχει και λογικούς ανθρώπους έχει και παράφρονες. Πρέπει να δώσει μια απάντηση ο κ. Μεϊμαράκης: Διεκδικεί την εξουσία, με ποιους θα ασκήσει αυτή την εξουσία;”

Ως προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε: “Αντιστοίχως, να δώσει μια απάντηση και ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας παθαίνει κάποιες εκλάμψεις αυτοκριτικής. Λέει “έκανα λάθος στα πρόσωπα, έκανα λάθη. Θα δείτε τι θα κάνω”. Πού τους κρύβει, γιατί εμείς αυτό που είδαμε είναι ότι βραβεύει τους αποτυχημένους. Έβαλε τον Μπαλτά, έβαλε την κ. Χριστοδουλοπούλου, που ρεζίλεψε τη χώρα, ξεφτίλισε τη χώρα και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην εικόνα της χώρας, χωρίς να προσφέρει τίποτα στους πονεμένους μετανάστες, στους ανθρώπους που θέλουν την αλληλεγγύη μας, δεν κατάφεραν ούτε νερό να τους μοιράσουν στα λιμάνια, και τη βάζει πολύ ψηλά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ο κ. Παρασκευόπουλος, κατάφερε μόνο να αποφυλακίσει 2-3 επώνυμους και μπαίνει κι αυτός ψηλά. Με

ποιους θα κυβερνήσει δηλαδή ο κ. Τσίπρας; Μπορεί να μας δώσει μια απάντηση; Ποια είναι τα πέντε νέα ονόματα που μας φέρνει;”

Με αφορμή ερώτηση για το διαφημιστικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας με το Κώστα Λαπαβίτσα, που αναφέρεται στο Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι στη διάρκεια του ντιμπέϊτ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τον ρώτησε αν τον πείραξε και εκείνος του απάντησε όχι, διότι το θεωρεί “μια χαρά διαφήμιση”.

Αναφερόμενος, όμως, στη θέση της Λαϊκής Ενότητας για εθνικό νόμισμα εξαπέλυσε επίθεση, λέγοντας: “Είναι επικίνδυνες τέτοιες θεωρίες. Ο κ. Λαπαβίτσας δεν γνωρίζει καλά την Ελλάδα γιατί μέχρι τελευταία ζούσε στην Αγγλία, αλλά είναι επικίνδυνο γι αυτή τη χώρα να θέτει κανείς ζήτημα αλλαγής νομίσματος. Υπήρχε η σκέψη σε μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η λογική ότι αν όλα αποτύχουν, αν ο εκβιασμός μας στην Ευρώπη δεν γίνει αποδεκτός, θα γυρίσουμε και θα πάμε σε ένα άλλο νόμισμα. Είναι επικίνδυνοι άνθρωποι αυτοί. Είναι επικίνδυνοι για τη χώρα και θεωρώ ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο ο ελληνικός λαός να αναζητήσει, βέβαια, εναλλακτικές λύσεις διακυβέρνησης, αλλά να μην ενισχύει λογικές περιθωριοποίησης, λογικές που ουσιαστικά τον απομακρύνουν από τον πολιτισμό που υπάρχει στην Ευρώπη”.

Σε ερώτηση σχετικά με την επένδυση χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για “σκουριασμένα μυαλά” και τόνισε: “Δεν αποφασίζουν οι υπουργοί, αλλά το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο κ. Σκουρλέτης έβγαλε αυτή την απόφαση για να κάνει τον “μάγκα” στον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Είμαστε με τις οικογένειες των μεταλλωρύχων. Σεβόμαστε τη νομιμότητα. Αν έχει παρανομήσει η εταιρία να τιμωρηθεί”.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO και επισκέφθηκε Περίπτερα της 80ης ΔΕΘ.

Νωρίτερα επισκέφθηκε την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και συναντήθηκε με τη διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.