Θεόφιλος Βασιλειάδης (CEO & Founder, Kariera.gr & Socital): Είμαστε εταιρεία 25 χρόνων που λειτουργεί σαν startup

Θεόφιλος Βασιλειάδης (CEO & Founder, Kariera.gr & Socital): Είμαστε εταιρεία 25 χρόνων που λειτουργεί σαν startup
Για τον Θεόφιλο Bασιλειάδη «είναι τεράστια η ανάγκη τόσο οι επιχειρήσεις όσο και το κράτος να αναλάβουν τον ρόλο να καλύψουν το κενό μεταξύ των αναγκών του σήμερα και των δεξιοτήτων του χθες».

Η συνέντευξη που ακολουθεί δημοσιεύεται στην ειδική έκδοση CEO Initiative Book, στο πλαίσιο του CEO Initiative, που κυκλοφορεί στα περίπτερα μαζί με τo νέο τεύχος του Fortune.

Θεόφιλος Bασιλειάδης Founder & CEO Kariera.gr & Socital

Πώς επιδρά στον σκοπό του Kariera.gr το γεγονός ότι είναι μια επιχείρηση millennial 25 ετών;

Έχουμε τη χαρά να δραστηριοποιούμαστε σε μια επιχείρηση που βοηθάει πραγματικά να αλλάξει η ζωή ενός εργαζόμενου. Το να ταιριάξουμε τον κατάλληλο άνθρωπο με την κατάλληλη θέση είναι μεγάλη ευθύνη. Θέλουμε να ξεφύγουμε από την «απλή μετακίνηση» υπαλλήλων από εταιρεία σε εταιρεία και να οδηγήσουμε την αγορά σε μια πιο ολιστική προσέγγιση, βάσει της οποίας οι εργοδότες μιλούν ανοιχτά για το ποιοι είναι, τι προσφέρουν και τι επιδιώκουν ως οργανισμός, και έτσι προσελκύουν και τους κατάλληλους συνεργάτες.

Είμαστε μια εταιρεία 25 χρόνων που θέλει να λειτουργεί σαν startup. Αυτό σημαίνει διάθεση να κυνηγήσουμε στόχους υψηλότερους από το σημερινό μας «ανάστημα». Και για να το πετύχουμε, θέλουμε μια ομάδα που να πιστέψει στο όραμά μας, να έχει την όρεξη να κάνει το «έξτρα μίλι» και να νιώθει την εταιρεία δική της. Και, φυσικά, με τις απαραίτητες δεξιότητες και εμπειρίες για μια εταιρεία που στον πυρήνα της έχει την τεχνολογία και τις υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού.

Πώς διαχειρίζεται το employer brand της μια επιχείρηση σήμερα;

Σε μια οικονομία με ολοένα και μειούμενη ανεργία, η δύναμη περνά στα χέρια των υποψήφιων εργαζομένων. Μια εταιρεία που εξακολουθεί να θεωρεί ότι «κάνει χάρη» σε κάποιον επειδή τον προσλαμβάνει το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα να βρίσκει προσωπικό. Δυστυχώς, η δομή της ελληνικής οικονομίας, με τον μεγάλο αριθμό μικρών αλλά και οικογενειακών επιχειρήσεων, μας έχει κάπως αφήσει πίσω όσον αφορά τη δομημένη αντίληψη της έννοιας του «εργοδότη επιλογής». Η έννοια αυτή θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα για τους CEOs, καθώς στο αφήγημα της ανάπτυξης μιας χώρας με τις υπηρεσίες στον πυρήνα της οικονομίας της οι άνθρωποι είναι ο βασικός παράγοντας διάκρισης της επιτυχίας από την αποτυχία.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματικοί ηγέτες μετά την πανδημία;

Εκτιμώ ότι για την Ελλάδα η περίοδος της οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε υπήρξε πιο δύσκολη από αυτή του κορωνοϊού. Ήμασταν μόνοι μας και έπρεπε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που εμείς ως λαός δημιουργήσαμε.

Στη μετα-Covid εποχή, η εικόνα που έχουμε είναι ότι καμία επιχείρηση, σε κανέναν κλάδο δεν βρίσκει σήμερα το προσωπικό που θέλει. Είτε αυτό έχει να κάνει με την ποσότητα είτε με τον συνδυασμό δεξιοτήτων που απαιτείται για να ξεχωρίσει. Η προσέγγισή μας είναι ότι οι εργοδότες θα πρέπει κατ’ αρχάς να εξασφαλίσουν ότι δεν θα χάσουν καλούς εργαζόμενους και στη συνέχεια θα πρέπει να κοιτάξουν πώς θα προσελκύσουν νέους. Ειδικότερα για τους «knowledge workers», οι οποίοι  μπορούν να εργαστούν για εταιρείες του εξωτερικού χωρίς καν να φύγουν από το σπίτι τους, ένας εργοδότης δεν μπορεί να περιμένει ότι θα κρατήσει, πόσο μάλλον θα προσελκύσει ταλέντο πρώτης γραμμής, χωρίς να πληρώσει ένα διεθνώς ανταγωνιστικό πακέτο.

Παράλληλα, η παραδοσιακή συζήτηση σύνδεσης των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας είναι πλέον άστοχη, καθώς ναι μεν είναι απαραίτητη, αλλά θα επηρεάσει την πραγματική οικονομία σε 7-10 χρόνια, όταν οι φοιτητές του σήμερα θα αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.

Πού τοποθετείται το Kariera.gr στον δυναμικό κλάδο των υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού και του HR tech;

Από το καλοκαίρι του 2020 επενδύσαμε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ στη δημιουργία νέου software με τεχνολογία αιχμής, το οποίο θα ενσωματωθεί στην πλατφόρμα του Kariera.gr μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Πλέον θα μπορούμε να προσφέρουμε μια Α-Ζ λύση για το ανθρώπινο δυναμικό, υποστηρίζοντας το onboarding του νέου εργαζομένου, αλλά και τη διαχείριση του προσωπικού που προσλαμβάνεται.

Το σημαντικό είναι ότι αυτή η επένδυση που θα συνεχιστεί και για το 2022 θα μας δώσει τη δυνατότητα να προσφέρουμε μια διεθνώς ανταγωνιστική λύση στο παγκόσμιο κοινό.