Θύελλα αντιδράσεων για τη διήμερη άδεια του Κουφοντίνα

Θύελλα αντιδράσεων για τη διήμερη άδεια του Κουφοντίνα
Ï ÄçìÞôñçò Êïõöïíôßíáò, êáôçãïñïýìåíïò ãéá ôçí õðüèåóç ôçò ïñãÜíùóçò "17 ÍïÝìâñç " åéóÝñ÷åôáé óôçí áßèïõóá ôïõ Äéêáóôçñßïõ óôéò Ãõíáéêåßåò ÖõëáêÝò Êïñõäáëëïý , ÁèÞíá ÐáñáóêåõÞ 2 Äåêåìâñßïõ 2005.Áñ÷éóå óÞìåñá ç äßêç ôùí êáôçãïñïõìÝíùí óôï äåýôåñï âáèìü.

Το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» θα λάβει την πρώτη του άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου των Φυλακών Κορυδαλλού να χορηγήσει διήμερη άδεια στον καταδικασθέντα 11 φορές σε ισόβια κάθειρξη βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας, εκτός απροόπτου, σήμερα, Πέμπτη (09/11/2017) το πρωί θα πάρει την πρώτη του άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Παρέμβαση για το θέμα της άδειας στον Κουφοντίνα έκανε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει αδιανόητη οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα, όχι μόνο για τις απεθχείς, όπως επισημαίνει πράξεις του που στρέφονται κατά της δημοκρατίας αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια για αυτές.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ο Κουφοντίνας παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών.

«Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη;»

Την οργή της εκφράζει η Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα της άδειας στον Κουφοντίνα. Σε ανάρτησή της στο twitter, η κα Μπακογιάννη δηλώνει άναυδη με αυτή την απόφαση στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, και καλεί όπως λέει, “τους λαλίστατους της κυβέρνησης” να πάρουν θέση για το θέμα. “Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει αύριο στην Αθήνα ελεύθερος; Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα. Ποιός θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί για δύο ημέρες ελεύθερος;” διερωτάται η κα Μπακογιάννη.

Την ενόχλησή του εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. «Ασχολίαστο» έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στο Twitter, συνοδεύοντας το λακωνικό αυτό σχόλιο με ένα δημοσίευμα για την 48ωρη άδεια, για να επανέλθει λίγο αργότερα κάνοντας λόγο, μεταξύ των άλλων, για πρόκληση.

Με τη σύμφωνη γνώμη του αντιεισαγγελέα Εφετών η χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα

Η απόφαση για τη χορήγηση άδειας στο ηγετικό στέλεχος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, υπήρξε ομόφωνη στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και με τη σύμφωνη γνώμη του, συμμετέχοντος σε αυτό, αντιεισαγγελέα Εφετών, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές σχετικά με το θέμα.

Είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση με το θέμα υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι ο αντιεισαγγελέας Εφετών ήταν έως τώρα αρνητικός στα προηγούμενα αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα, γι΄αυτό και είναι η πρώτη φορά που του χορηγείται σήμερα άδεια.