Τι αγοράζουν οι Έλληνες από το eBay

Ποιες είναι οι προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών. Ποια η εικόνα του eBay στη χώρα.

Η eBay Inc., μία εταιρεία-κολοσσός στο ηλεκτρονικό εμπόριο, διαθέτει μία σειρά από πλατφόρμες όπως το Marketplace, το StubHuband & το Classifieds, συνδέοντας 175 εκατ. ενεργούς αγοραστές σε όλο τον κόσμο.

Με έσοδα 2,6 δισ. δολάρια και 23,6 δισ. δολάρια ακαθάριστης αξίας αγοράς, ως συνολική αξία των επιτυχώς κλεισμένων συναλλαγών κατά το 2ο τρίμηνο του 2018, η εταιρεία αποτελεί ηγετική δύναμη στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως.

Τα έσοδα της εταιρείας πηγάζουν κατά 60% από διεθνείς συναλλαγές, ενώ η εταιρεία απασχολεί περίπου 14.100 άτομα παγκοσμίως.

Το eBay στην Ελλάδα

Στη χώρα μας, η διάσημη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου διαθέτει 6,3 εκατ. χρήστες, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση ήδη από το 2012, ενώ παρατηρείται πως καθώς η αγορά ωριμάζει, η αύξηση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί τόσο το 2018 όσο και τα επόμενα χρόνια.

Από τον παραπάνω αριθμό χρηστών, οι 3,5 εκατομμύρια από εκείνους αγοράζουν κυρίως προϊόντα-υπηρεσίες στο διαδίκτυο με τη συνολική αξία τους να διαμορφώνεται στα 4,5-5 δισ. ευρώ, ενώ το 31% των Ελλήνων καταναλωτών το 2017 πραγματοποίησε μία από τις δύο αγορές του μέσω διαδικτύου.

Στην πλατφόρμα του eBay, τον τελευταίο χρόνο πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα πάνω από 570.000 νέες καταχωρήσεις, ενώ εμπιστεύθηκαν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα για τις αγορές τους πάνω από 350.000 ενεργοί χρήστες και πάνω από 12.000 ενεργοί χρήστες για τις πωλήσεις τους.

Τι αγοράζουν 

Ορισμένες από τις κορυφαίες κατηγορίες των Ελλήνων χρηστών, από τις 31 Δεκεμβρίου 2017 έως και την 1η Αυγούστου, ήταν:

– Μουσικά CDs, Κασέτες: Συγκεκριμένα ένα αντικείμενο αγοράζεται κάθε 15 περίπου λεπτά

– Γραμματόσημα: Ένα αντικείμενο αγοράζεται κάθε 16 περίπου λεπτά

– Ηλεκτρονικά Gadgets: Ένα αντικείμενο αγοράζεται κάθε μισή ώρα περίπου

– Σπίτι και κήπος: Κάθε 50 περίπου λεπτά αγοράζεται 1 αντικείμενο από την υποκατηγορία αλυσοπρίονα
κάθε 50 περίπου λεπτά αγοράζεται 1 αντικείμενο από την υποκατηγορία χαλκομανίες και αυτοκόλλητα
κάθε 1 ώρα περίπου αγοράζεται 1 αντικείμενο από την υποκατηγορία συσκευασίες αποθήκευσης τροφίμων