Τι αλλάζει στο Kickstarter;

Τι αλλάζει στο Kickstarter;

Μια από τις διασημότερες πλατφόρμες χρηματοδότηση προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα εξαγορά.

Ήταν το 2009 όταν οι Perry Chen, Yancey Strickler και Charles Adler αποφάσισαν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και να φέρουν δημιουργικά project στην επιφάνεια, δημιουργώντας μια πλατφόρμα χρηματοδότησης.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το Kickstarter, η μεγαλύτερη πλατφόρμα crowdfunding για την ανάπτυξη νέων project. Mέχρι σήμερα πάνω από 9,4 εκατομμύρια άτομα έχουν χρηματοδοτήσει περίπου 257.000 project.

Η υπηρεσία crowdfunding ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά της καναδικής video streaming startup Huzza.

Η αγορά είναι αποτέλεσμα της στενής συνεργασία των δύο εταιρειών που οδήγησε στη δημιουργία του  Kickstarter Live  το Νοέμβριο – μια livestreaming λειτουργία με δυνατότητα feedback σε πραγματικό χρόνο ώστε οι δημιουργεί να έχουν άμεση επικοινωνία με την κοινότητα τους.

Σύμφωνα με το Kickstarter, οι καμπάνιες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα έχουν ένα ποσοστό επιτυχίας της τάξεως του 74%, το διπλάσιο ποσοστό απ’ τον μέσο όρο επιτυχίας των project της πλατφόρμας – αν και, για να είμαστε δίκαιοι, εκείνοι που χρησιμοποιούν την υπηρεσία βίντεο είχαν ήδη περισσότερο κοινό να τους «περιμένει».

Όπως και να χει η απόκτηση της  Huzza σηματοδοτεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά της εταιρείας,  μετά την αγορά της μουσικής πλατφόρμας Drip τον Μάρτιο.

Διαβάστε ακόμα: Heeeelp.me: To ελληνικό Kickstarter