Τι απαντά ο Βενιζέλος στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές

Τι απαντά ο Βενιζέλος στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές

Κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μετά από τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Τσίπρας τελικά «ξέχασε» σήμερα το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών «γιατί δεν μπορεί να αντλήσει ένα θετικό συμπέρασμα για τον ίδιο με εξαίρεση την εντύπωση που δημιουργήθηκε οριακά στην Περιφέρεια Αττικής».

Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα τον «ενημέρωσε ότι η σχετική συνταγματική διάταξη έχει αλλάξει ριζικά το 1986». Υποστήριξε ακόμα ότι «ο κ. Τσίπρας με το σημερινό του διάβημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθιστώντας τον ακροατή μιας αντισυνταγματικής του πρότασης και με αυτό που έκανε παραποιεί το κοινοβουλευτικό πολίτευμα της Ελλάδας και το Σύνταγμα της χώρας».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι εάν οι χτεσινές εκλογές ήταν βουλευτικές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε έναν μεγάλο αριθμό εδρών, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ωστόσο δεν είναι σε θέση να πει ποια θα ήταν η κυβέρνηση που θα μπορούσε να σχηματιστεί, «αν θα είναι κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ή άλλων εταίρων», «ποιου χρώματος, ποιας κατεύθυνσης;».

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τετάρτη στη 1 μετά το μεσημέρι, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες όπου θα βρίσκεται αύριο για τη συνάντηση των πρωθυπουργών και αντιπροέδρων των κυβερνήσεων των 19 κρατών- μελών που ανήκουν στο ΕΣΚ.

Συμπλήρωσε δε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία να διευρυνθεί η βάση στήριξης της κυβέρνησης εθνικής ανάγκης και πως αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται κινήσεις πολιτικές κοινοβουλευτικές, κοινωνικές για τη συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων.

Αναφορικά με το ιδρυτικό συνέδριο που εξήγγειλε, ο κ. Βενιζέλος, ζήτησε να το στηρίξουν όλοι με όλες τους τις δυνάμεις και είπε ότι όλοι θα μιλήσουν με απολύτως ανοικτό και ειλικρινή τρόπο, ότι θα ασκηθεί κριτική από όλους προς όλους, που πρέπει να είναι όμως και ουσιαστική, παραγωγική αυτοκριτική.

Διαβάστε ακόμη:

Την Τετάρτη οι αποφάσεις στους ΑΝΕΛ

Εσωκομματικές διεργασίες στη ΔΗΜΑΡ μετά την εκλογική αποτυχία

Ποιοι προηγούνται στην «κούρσα» για το Ευρωκοινοβούλιο