Τι χρειάζεστε για να σας προσλάβει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ;

Τι χρειάζεστε για να σας προσλάβει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ;

Ο  ιδρυτής του Facebook αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας της εταιρείας του και τι ψάχνει από τους μελλοντικούς εργαζόμενους της εταιρείας.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ήταν για δεύτερη χρονιά ένας από τους βασικούς ομιλητές του Mobile World Congress της Βαρκελώνης, του παγκόσμιου συνεδρίου τεχνολογίας με εκπροσώπους από όλο τον κόσμο.

Ο ιδρυτής του Facebook ανεβαίνοντας στη μίλησε για το όραμα του για την εξάπλωση της συνδεσιμότητας του παγκόσμιου πληθυσμού στο Διαδίκτυο και αναφέρθηκε στην πρόοδο του Internet.org, του οργανισμού που έχει δημιουργήσει η εταιρεία του μαζί με συνεργάτες όπως Ericsson, Samsung, Qualcomm και Nokia, προκειμένου να προωθηθεί η σύνδεση στο Διαδίκτυο στις λιγότερες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.

Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί και αποκάλυψε τι είναι αυτό που ψάχνει από τους μελλοντικούς εργαζόμενους του Facebook.

«Θα προσλάμβανα κάποιον να εργαστεί απευθείας για μένα μόνο να θα μπορούσα να εργαστώ εγώ για αυτόν. Είναι ένα πολύ καλό τεστ που με έχει βοηθήσει πολύ», είπε χαρακτηριστικά.

«Το Facebook δεν είναι μια εταιρεία για τον καθένα» δήλωσε κατά τη διάρκεια του Q&A. Ένα από τα άτομα που «πέρασαν» αυτό το τεστ είναι η Σέριλ Σάντμπεργκ, η γενική διευθύντρια του Facebοok που είδε την περιουσία της να ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια και έχει καταφέρει να γίνει το δεξί χέρι του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Όταν μάλιστα τον ρώτησαν πως είναι να εργάζεται αμζί της εκείνος απάντησε πως στο πρόσωπο της βλέπει μια μέντορα και έναν άνθρωπο που έχει συμβάλει αποφασιστικά στην οικοδόμηση του Facebook σε έναν υγιή οργανισμό.

Στη συνέχεια αποκάλυψε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της εταιρείας του. Σε αντίθεση με άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς, το Facebook αποτελείται από μια «μικρή» σχετικά ομάδα. «Το πιο σημαντικό είναι να κρατήσεις την ομάδα σου όσο πιο μικρή γίνεται. Η εταιρεία “εξυπηρετεί” περισσότερα από 1 δις άτομα παγκοσμίως, με μια ομάδα λιγότερη από 10.000 άτομα».

«Όλα μπορούν να γίνουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας, απλά οι μεγάλες εταιρείες έδειξαν αλαζονεία», πρόσθεσε.

«Να έχετε πίστη στον εαυτό σας» είπε στους νέου επιχειρηματίες «και μην κάνετε εκπτώσεις στα όνειρα σας. Όταν είσαι νέος θα σου πούνε πως δεν έχεις εμπειρία να κάνεις πράγματα που άλλοι ξέρουν πως να πώς να. Εγώ ξεκίνησα το Facebook όταν ήμουν 19 χρονών».