Τι δείχνουν οι κάμερες για την πορεία θανάτου της Porsche του Μαυρίκου

Τι δείχνουν οι κάμερες για την πορεία θανάτου της Porsche του Μαυρίκου
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΟΔΗΓΟΣ

Σήμερα η νεκροτομή στη σορό του εκδότη που απανθρακώθηκε μέσα στο πολυτελές αυτοκίνητό του.

Τα αποτελέσματα της νεκροτομίας στη σορό του εκδότη της «Ακρόπολης» Παναγιώτη Μαυρίκου, «ο οποίος σύμφωνα με όλες της ενδείξεις, είναι ο άνθρωπος που απανθρακώθηκε μέσα στο πολυτελές Porsche Cayenne της συζύγου του χτες Πέμπτη, στις 14.50 μετά το μεσημέρι στην Αττική Οδό» καθώς και κάποιες ακόμα εργαστηριακές εξετάσεις περιμένουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να καταλήξουν σε οριστικό συμπέρασμα για τα αίτια της ανάφλεξης του οχήματος.

Η νεκροτομία θα γίνει σήμερα, ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας επίσης αναμένονται και τα αποτελέσματα DNA, προκειμένου να επιβεβαιωθεί επίσημα η ταυτότητα του θύματος, το οποίο μέχρι στιγμής έχει αναγνωριστεί εμμέσως από τη σύζυγό του και τη μητέρα του, από τη βέρα του και έναν σταυρό που φορούσε.

Πάντως, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, δεν είναι απίθανη πλέον η εκδοχή του ατυχήματος, με βάση όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από την αστυνομική έρευνα, αλλά ακόμη παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και καθαρή εικόνα, κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρχει μέχρι το απόγευμα.

Δεύτερον, από την πολύ προσεκτική μελέτη των βίντεο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες της Αττικής Οδού, τα οποία οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής είδαν πολλές φορές, σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας φαίνεται το εξής: το Porsche Cayenne κινείται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας, όταν ξαφνικά άρχισε να μειώνει ταχύτητα και να παρεκκλίνει ελαφρά από την πορεία του, να «ακουμπάει» στο διαχωριστικό διάζωμα και να σέρνεται επάνω του για λίγα μέτρα.

Στη συνέχεια ακινητοποιείται και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα διακρίνεται πρώτα λίγος καπνός και σχεδόν ταυτόχρονα φλόγα που τυλίγει το αυτοκίνητο.

Πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, όπως λένε οι αστυνομικοί, στο βίντεο φαίνονται υγρά στο δρόμο κάτω από το αυτοκίνητο, που πιθανολογείται ότι είναι διαρροή καυσίμου.

Ο 42χρονος εκδότης δεν μπόρεσε να βγει από το όχημα, γιατί δεν άνοιγε η πόρτα του οδηγού, καθώς είχε κολλήσει στο διάζωμα.