Τι είναι το Athleisure και ποιοι Έλληνες «φλερτάρουν» με την ιδέα

Τι είναι το Athleisure και ποιοι Έλληνες «φλερτάρουν» με την ιδέα
Photo: pixabay.com
Η μεγάλη «έκρηξη» της κατανάλωσης αυτής της κατηγορίας …ρούχων καταγράφηκε εν μέσω της πανδημίας. Έκτοτε η τάση έχει εξελιχθεί και το αποτύπωμα της αγοράς έχει διευρυνθεί.

Το Athleisure είναι ένα υβριδικό στυλ αθλητικού ρουχισμού που συνήθως φοριέται καθημερινά. Η λέξη είναι ένα αρκτικόλεξο που συνδυάζει τις λέξεις “athletic” και “leisure”. Τα ρούχα Athleisure μπορεί να περιλαμβάνουν φόρμες, αθλητικά μπουφάν, φούτερ με κουκούλα, παντελόνια γιόγκα, καλσόν, αθλητικά παπούτσια, κολάν και σορτς. Η μεγάλη «έκρηξη» της κατανάλωσης αυτής της κατηγορίας …ρούχων καταγράφηκε εν μέσω της πανδημίας. Έκτοτε η τάση έχει εξελιχθεί και το αποτύπωμα της αγοράς έχει διευρυνθεί. Το μέγεθος της συγκεκριμένης αγοράς ξεπέρασε τα 360 δις. δολάρια το 2023 και εκτιμάται ότι θα αξίζει περίπου 880,11 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2033 καταγράφοντας ετήσια ανάπτυξη 9,35%.

Αυτή την ανερχόμενη κατηγορία «φλερτάρει» ο όμιλος Fourlis.

Ο όμιλος, ο οποίος διατηρεί θέση στην αγορά αθλητικών μέσω του δικτύου της Intersport, σχεδιάζει την επαναφορά του στην αγορά αθλητικών «μόδας» γνωστής και ως atheisure καθώς εκτιμά ότι υπάρχουν οι συνθήκες επαναδραστηριοποίησης του σε αυτή την υποκατηγορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Με την τάση των καταναλωτών για στροφή σε ένα πιο casual life style το athleisure είναι μια σημαντική κατηγορία και εμείς έχουμε τα σχέδιά μας για αυτόν τον τομέα. Σχέδια που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούμε και σε αυτήν την κατηγορία, καθώς στο performance με την Intersportικανοποιούμε τις ανάγκες του καταναλωτή για άθληση» ανέφερε χθες σε δημοσιογραφική συνάντηση ο πρόεδρος του ομίλου, Βασίλης Φουρλής.

Παράλληλα όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του ομίλου κ. Φουρλής, η Intersport εξετάζει το ενδεχόμενο σε ορισμένες περιοχές όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης καταστημάτων του δικτύου με δεδομένο ότι απαιτούνται συγκεκριμένες υποδομές, να αξιοποιηθεί η δυνατότητα που δίνει το franchise. Αυτό θα γίνει με τοπικά καταστήματα που έχουν αποκλειστεί από τις μεγάλες φίρμες όπως η Adidas και η Nike μετά την απόφαση των τελευταίων να διακόψουν τις απευθείας πωλήσεις σε μεμονωμένους έμπορους και να επικεντρωθούν σε μεγάλους αντιπρόσωπους.

Σχέδια υπάρχουν και για τα ΙΚΕΑ και τα Holland & Barrett. Το πλάνο προβλέπει τη δημιουργία ακόμη 6 city IKEA ενώ το δίκτυο Holland & Barrett πρόκειται να επεκταθεί σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Σε ότι αφορά τη Trade Estates η διοίκηση του ομίλου επανέλαβε τον στόχο για τζίρο 750 εκατ. ευρώ και διπλασιασμό του περιθωρίου κέρδους προ φόρων στο 8% από 4% έως το 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: