Τι γίνεται όταν η γυναίκα βγάζει περισσότερα από τον άντρα;

Τι γίνεται όταν η γυναίκα βγάζει περισσότερα από τον άντρα;

Δείτε πώς να κρατήσετε την ισορροπία στη σχέση σας. 

Οι σχέσεις είναι δύσκολες, θα πρέπει να μάθετε να ζείτε με έναν άλλον άνθρωπο να δέχεστε και να αποδέχεστε τις συνήθειες του άλλου και να χτίσετε μια κοινή καθημερινότητα. Τι γίνεται, όμως, όταν το οικονομικό θέμα μπαίνει ανάμεσα σας; Και κυρίως τι γίνεται όταν η γυναίκα βγάζει περισσότερα από τον άνδρα; Όταν παύει πια να είναι το αδύναμο φύλλο και οι ισορροπίες αλλάζουν; Δείτε πως να διατηρήσετε μια ήρεμη σχέση ανεξαρτήτως απολαβών.

Κάντε έναν οικονομικό και έναν συναισθηματικό υπολογισμό
Στα οικονομικά σας υπολογίστε πόσα κερδίζετε ο καθένας, τους λογαριασμούς που έχετε να πληρώσετε, τα κοινά έξοδα, έτσι θα ξέρετε πόσα χρήματα θα βάλετε στην άκρη και θα έχετε μακροπρόθεσμους στόχους. Ο συναισθηματικός υπολογισμός θα σας κάνει να καταλάβετε ποιος είναι ικανός να κρατήσει τα «οικονομικά» ηνία της οικογένειας, ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τους λογαριασμούς και είναι πιο υπεύθυνος , ώστε να μην υπάρχει άγχος πως ο λογαριασμός να μείνει απλήρωτος. Το ποιος θα διαχειρίζεται τα οικονομικά δεν εξαρτάται άμεσα από το ποιος βγάζει τα περισσότερα, αλλά με το ποιος είναι πιο υπεύθυνος.

Διαφάνεια
Λογαριασμοί που πληρώνονται online πρέπει να είναι προσβάσιμοι και από τους δύο. Έτσι, σε περίπτωση ανάγκη οι κωδικοί θα είναι άμεσα διαθέσιμοι, επίσης θα μπορούν ανά πάσα στιγμή και οι δυο τους να έχουν μια εικόνα των οικονομικών.

Πάρτε κοινές αποφάσεις
Αυτό σημαίνει να μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε, να είστε διατεθειμένοι να κάνετε συμβιβασμούς και να παραδέχεστε όταν τα έχετε βρει σκούρα. Είναι πολύ πιο σωστό μια συζήτηση για να δείτε αν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις από το να φέρετε τον σύντροφό σας προ τετελεσμένων γεγονότων.

Μην είστε κτητικοί αλλά ούτε και να ντρέπεστε για όσα βγάζετε
Να είστε προετοιμασμένοι να παραχωρήσετε την διαχείριση των οικονομικών ή τουλάχιστον κάποιων ζητημάτων. Ίσως να ξεχάσετε κάποιες από τις απολαύσεις και τα προνόμια που είχατε μέχρι τώρα, ειδικά αν δε μπορεί ο σύντροφός σας να αντεπεξέλθει σε αυτά. Είστε πλέον σε σχέση και δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε σαν να είστε μόνοι σας. Δεν υπάρχουν τα «λεφτά μου» σε μια σχέση που έχετε αποφασίσει πως θα έχετε κοινό ταμείο ή δεν υπάρχουν όπως τα γνωρίζατε. Όσο πιο γρήγορα γίνει ο διαχωρισμός των κοινών χρημάτων και των προσωπικών, τόσο πιο δύσκολα θα νιώσετε πως ο άλλος εκμεταλλεύεται τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Πείτε ευχαριστώ και να το εννοείτε
Αφήνοντας τα παιχνίδια της σχέσης θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε και να εκτιμήσετε τι φέρνει ο καθένας σας στο τραπέζι, οικονομικά αλλά και σε κάθε τομέα. Μην κάνετε, όμως, ένα λάθος: Μην εξισώσετε την οικονομική δύναμη, με την απόλυτη εξουσία στη σχέση. Μην αποκλείσετε το σύντροφό σας από τη λήψη χρηματοοικονομικών αποφάσεων.

Διαβάστε ακόμα:

Οι γυναίκες που έκαναν «περιουσία» με το στυλ τους

Γυναίκες καριέρας με οικογένεια ανεβάζουν τον πήχη της ανάπτυξης

Πώς μπορούν οι γυναίκες να εξασφαλίσουν περισσότερα χρήματα;