Τι είπε ο Ερντογάν στον Σαρλ Μισέλ για την κατάσταση στην Ουκρανία

Τι είπε ο Ερντογάν στον Σαρλ Μισέλ για την κατάσταση στην Ουκρανία
epa09553471 Turkish President Recep Tayyip Erdogan arrives for the G20 Leaders' Summit at La Nuvola Congress Centre in Rome, Italy, 30 October 2021. The Group of Twenty (G20) Heads of State and Government Summit will be held in Rome on 30 and 31 October 2021. EPA/ETTORE FERRARI / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε σήμερα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ότι η Τουρκία θα συνεχίσει όλες τις προσπάθειές της για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ της Ουκρανίαςκαι της Ρωσίας, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, η τουρκική προεδρία.

Η Τουρκία που είναι μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και έχει κοινά ναυτικά σύνορα με την Ουκρανία και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ διατηρεί καλές σχέσεις και με τις δύο χώρες.

Η Άγκυρα έχει χαρακτηρίσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως απαράδεκτη ενέργεια και έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά είναι αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα, ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα συνομιλήσει αύριο, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε ανάρτησή του στο τουίτερ, ο κ. Μισέλ αναφέρει: «Συζήτησα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την κρίσιμη κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη. Η Συμμαχία είναι ενωμένη και ισχυρή ενάντια στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Καθώς εκτυλίσσονται οι τραγικές σκηνές, το να εστιάσουμε στο να σταματήσει η σύγκρουση και στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου είναι επιτακτικό».