Τι είπε ο Πούτιν στην τετράωρη «Απευθείας Γραμμή» με τους Ρώσους πολίτες

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε σε μια σειρά από ζητήματα κρίσιμης σημασίας, τόσο για τα εσωτερικά θέματα της Ρωσίας, όσο και για την εξωτερική πολιτική.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα κατά την τηλεοπτική απευθείας επικοινωνία του με τον ρωσικό λαό, μέσω της καθιερωμένης «απευθείας γραμμής», ότι η επιστροφή στην Σοβιετική Ένωση είναι ελάχιστα πιθανή και δυνατή μόνο μέσω «πολύ οδυνηρών συγκρούσεων».

«Ο σοσιαλισμός να επιστρέψει στην πλήρη του μορφή, αυτή είναι η γνώμη μου, είναι ελάχιστα πιθανό. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω πολύ οδυνηρών εσωτερικών συγκρούσεων. Αλλά χρειαζόμαστε τέτοιες συγκρούσεις;», αναρωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι θεωρητικά «οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες εμφορούνται από αριστερές απόψεις, σοσιαλιστικές ιδέες, μπορούν να ελέγξουν τη χώρα και την ανώτατη πολιτική εξουσία». Διευκρινίζοντας μάλιστα περαιτέρω την άποψή του ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η «όποια νόμιμη πολιτική δύναμη κατά την διάρκεια μιας ανοιχτής πολιτικής συζήτησης, απευθυνόμενη στον λαό, μπορεί να κερδίσει τη συμπάθειά του και να εδραιωθεί στα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας».

Αναφερόμενος στην ένωση της Ρωσίας με τη Λευκορωσία σ’ ένα κράτος, είπε ότι τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται σήμερα και γίνεται λόγος μόνο για την δημιουργία μιας συμμαχίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί ότι είναι δυνατό να συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εφόσον συναντηθούν στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της G20 στην Οζάκα της Ιαπωνίας, τόσο ζητήματα που αφορούν την διεθνή ασφάλεια όσο και ζητήματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις.

«Έχουμε τι να πούμε και στον τομέα της διεθνούς ασφάλειας, του αφοπλισμού, καθώς στο προσεχές διάστημα εκπνέει η ισχύς της Συνθήκης START-3 (για τα στρατηγικά όπλα), αλλά και από την άποψη της αποκατάστασης κανονικών διακρατικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, μεταξύ των οποίων και της οικονομίας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε ότι οι κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες «είναι μεγάλο λάθος», αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι «κάποτε θα το συνειδητοποιήσουν και θα το διορθώσουν».

Σχετικά άρθρα