Τι υποστήριξαν στο debate οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Στη σκιά της επίθεσης με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιήθηκε η τηλεμαχία των διεκδικητών της ηγεσίας του νέου φορέα. 

Η τηλεμαχία των διεκδικητών της ηγεσίας για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, πραγματοποιήθηκε στη σκιά της επίθεσης με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Όπως είναι φυσικό, στην αρχή υπήρχε έντονο «μούδιασμα» αλλά, οι υποψήφιοι για την προεδρία, κατάφεραν να καταθέσουν τις θέσεις τους για θέματα όπως η ενδεχόμενη συνεργασία με τη ΝΔ, για την οικονομία και την εγκληματικότητα.

νεος φορέας, κεντροαριστερά

Το πώς θα είναι οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα το αποφασίσουν οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία. Όχι στην απλή αναλογική, το βασικό είναι να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρεις υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην τηλεμαχία των υποψηφίων για την προεδρία του νέου προοδευτικού φορέα στην ΕΡΤ2.

Δεν είμαστε συμπλήρωμα κανενός, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερωτηθούν αν θέλουν να έρθουν μαζί μας δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης και τάχθηκε υπέρ του μικρού μπόνους για το πρώτο κόμμα, το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και την ψήφο στον απόδημο ελληνισμό.

Υπέρ της απλής αναλογικής τάχθηκε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ο Απόστολος Πόντας.

Υπέρ ενός ανοιχτού συνεδρίου με δημοκρατικές διαδικασίες και ψηφοφορίες εκ αποστάσεως, που θα καταλήξει σε 10 βασικές αρχές με τις οποίες ο νέος φορέας θα πάει στις εκλογές, τάχθηκε ο Γιώργος Καμίνης.

Αυτός που θα εκλεγεί θα είναι ο αρχηγός και των δύο Κ.Ο. υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης και δήλωσε ότι μπορεί να είναι και στρατηγός και στρατιώτης. «Δεν θα διεκδικήσω ρόλο στο πλευρό του αρχηγού αν δεν εκλεγώ» είπε και πρόσθεσε «Είμαστε η παλιά μεγάλη παράταξη που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος».

Θα αναμετρηθούμε στα ίσα με την ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά

Κατά της ύπαρξης δύο ξεχωριστών κοινοβουλευτικών ομάδων τάχθηκε ο Γιώργος Καμίνης. «Συμφωνίες εκ των προτέρων εν αγνοία των άλλων χωρίς τη γνώμη του μελλοντικού ηγέτη είναι κάτι απαράδεκτο» τόνισε.

Ο κ.Τσίπρας σε ένα αδιέξοδο πολιτικής προσπαθεί να κλέψει τον κόσμο της κεντροαριστεράς, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης .

Για την οικονομία και την ανάπτυξη

Οικονομία στο δημόσιο τομέα και 2% πρωτογενή πλεονάσματα, πρότεινε ο Γιώργος Καμίνης .

«Εμείς μιλάμε για προοδευτική φορολόγηση παντού. Ο πλούτος πρέπει να φορολογείται εκεί που παράγεται» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φτιάχνουν φτωχούς και προνομιούχους. Προνομιούχους σε συναλλαγή με το κράτος και φτωχούς να περιμένουν για κανένα επίδομα , τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης .

Το ζητούμενο είναι να αλλάξουμε τις πολιτικές λιτότητας. Η ΝΔ υπόσχεται να συνεχίσει τις πολιτκές λιτότητας, υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά. Για το αν θα συνεργαστεί με τον Κ.Μητσοτάκη, είπε στον συνυποψήφιο της ότι η προσέγγιση του είναι ηττοπαθής. Τόνισε ότι θα είναι αμείλικτη στο θέμα της διαφθοράς, λέγοντας διαφάνεια παντού. Η Φ.Γεννηματά μίλησε για πλεονάσματα στο 2% για να ανασάνουν οι πολίτες και έδωσε έμφαση στην παραγωγή νέου πλούτου και στη στήριξη της μεσαίας τάξης, εξαπολύοντας επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

O κ. Τσίπρας κατήργησε το ΕΚΑΣ και τα επιδόματα. Για ποια βοήθεια των αδύναμων μιλά αναρωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, «Με τη σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση», τόνισε

Δεν εμπιστεύομαι σε τίποτα την εθνολαϊκιστική κυβέρνηση. Θα ήθελα το μέλλον της χώρας μετά τον Αύγουστο του 2018 να την διαχειριστεί μια άλλη κυβέρνηση, υποστήριξε ο Γιάννης Μανιάτης.

Οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα απέτυχαν να κάνουν ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο. Και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέδειξαν ότι δεν μπορούν, υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αν η Ελλάδα παραμείνει στο δίλημμα Πάνος Καμμένος ή Άδωνις Γεωργιάδης θα αντιμετωπίζει την μία κρίση πίσω από την άλλη, δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης. Η χώρα έχει μεγάλη ανάγκη από μία νέα προοδευτική παράταξη. Δεν έχουμε ανάγκη να φτιάξουμε ένα συμπλήρωμα”, δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, που ξεκαθάρισε ότι άλλο πράγμα είναι η συνεννόηση “και άλλο η συγκυβέρνηση, που έχει καταστρέψει αυτή την παράταξη”.

Για την εγκληματικότητα

«Δεν υπάρχει αριστερή και δεξιά βία. Υπάρχει μόνο βία» υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Γάτσιος ενώ όλοι οι υποψήφιοι καταδίκασαν την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησαν την κυβέρνηση για παθητική στάση απέναντι στην ανομία.