Τη λειτουργία δύο νέων πρωτοδικείων στην Αττική το 2019 προανήγγειλε ο Στ. Κοντονής

Τη λειτουργία δύο νέων πρωτοδικείων στην Αττική το 2019 προανήγγειλε ο Στ. Κοντονής
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου, ύστερα από την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο υπουργός δήλωσε ότι είναι αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης το «σπάσιμο» του Πρωτοδικείου με νομοθετικές διαδικασίες. 

Τη λειτουργία, μέσα στο 2019, δύο νέων πρωτοδικείων, σε ανατολική και δυτική Αττική, προανήγγειλε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Συνοδευόμενος από τον γγ του υπουργείου, Δημήτρη Παπασπύρου, ο κ. Κοντονής μετέβη το πρωί στα δικαστήρια, όπου συναντήθηκε με τους επικεφαλής της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, και του Πρωτοδικείου, Ελευθέριο Γεωργίλη, καθώς και με εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων.

Ο υπουργός δήλωσε ότι είναι αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης το «σπάσιμο» του Πρωτοδικείου με νομοθετικές διαδικασίες, που θα ξεκινήσουν εντός του έτους, ώστε τα δύο νέα δικαστήρια να στεγαστούν και να λειτουργήσουν το 2019.

Όπως επίσης είπε, εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη δικαστική αστυνομία. Ανακοίνωσε, δε, την ολοκλήρωση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ για την στελέχωση κενών θέσεων στο Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ