Τι περιμένουμε να παρουσιάσει η Apple στις 9 Σεπτεμβρίου

Τι περιμένουμε να παρουσιάσει η Apple στις 9 Σεπτεμβρίου
Photo: REUTERS

Τι άλλο περιμένουμε από την Apple, πέρα από το επόμενο μοντέλο του iPhone;

Οι προσκλήσεις για την νέα μεγάλη παρουσίαση της Apple στάλθηκαν. Στις 9 Σεπτεμβρίου, στο 7.000 θέσεων Bill Graham Civic Auditorium του Σαν Φρανσίσκο, η εταιρεία ετοιμάζεται για μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στην ιστορία της.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, πέρα από τους ανθρώπους της Apple, το πλήρες περιεχόμενο των αποκαλύψεων στις οποίες θα προχωρήσει η μεγαλύτερη τεχνολογική εταιρεία της Αμερικής. Υπάρχουν όμως μερικά στοιχεία, που με βάση τις συνήθειες της Apple και τις πρόσφατες φήμες, μας επιτρέπουν να μαντέψουμε κάποιες από αυτές.

Το νέο iPhone

Πρόκειται ίσως για την πιο ασφαλής πρόβλεψη. Άλλωστε τις προηγούμενες ημέρες διέρρευσαν ήδη οι πρώτες «κλεμμένες» εικόνες και βίντεο του νέου της έξυπνου κινητού. Επιπλέον, ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά ο μήνας που η Apple επιλέγει για την παρουσίαση των νέων μοντέλων iPhone.

Με βάση τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει δύο νέα μοντέλα, το iPhone 6S και το iPhone 6S Plus. Και τα δύο αναμένεται να έχουν συμπεριλάβει την τεχνολογία Force Touch (η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το Apple Watch), καλύτερες κάμερες (μεταξύ των οποίων μια των 12 megapixel) και μια πιο στιβαρή κατασκευή.

Νέα Apple TV

Τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορεί όλο και περισσότερο η φημολογία πως η Apple αναμένεται να προχωρήσει σε μια ανανέωση της Apple TV. Κάτι που άλλωστε έχει να κάνει εδώ και αρκετό καιρό. Η νέα τηλεόραση θα συνοδεύεται από βελτιώσεις για ταχύτερη σύνδεση στο Internet, το δικό της App Store και ένα νέο χειριστήριο.

Ανακοινώσεις γύρω από το iOS 9

Για τις φετινές «προσκλήσεις» της, η Apple αποφάσισε να προχωρήσει σε μια έκπληξη για τους φίλους της. Οι χρήστες των κινητών συσκευών της μπορούσαν να ρωτήσουν την Siri, τον ψηφιακό βοηθό του iOS, αν έχει μπορεί να τους δώσει κάποιο στοιχείο («Give me a Hint»).Και στις χιουμοριστικές απαντήσεις της, η Siri παρέπεμπε στην ημερομηνία της 9 Σεπτεμβρίου για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πέρα από μια έξυπνη ιδέα για την προώθηση τις εκδήλωσης, η επιλογή αυτή της Apple κρύβει πίσω της πιθανότατα την πρόθεσή της για ανακοινώσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες της επερχόμενης νέας έκδοσης του λειτουργικού της συστήματος, η πρώτη δημόσια δοκιμαστική έκδοση του οποίου έκανε πριν λίγες εβδομάδες την εμφάνισή της. Άλλωστε, στη νέα έκδοση αναμένεται να συμπεριλαμβάνεται μια νέα, βελτιωμένη έκδοση της Siri. To iOS 9 θα είναι πιο λειτουργικό, πιο απλό και πιο ασφαλές σε σχέση με την σημερινή έκδοση.

Ειδήσεις γύρω από το Apple Watch

Το έξυπνο ρολόι της Apple δεν έχει πολύ καιρό που κυκλοφόρησε στην αγορά και σίγουρα δεν περιμένουμε μια αναβαθμισμένη έκδοσή του άμεσα. Ωστόσο, δεν είναι απίθανο η Apple να θελήσει να αποκαλύψει λεπτομέρειες γύρω από τον χρόνο κυκλοφορίας της ανανεωμένη έκδοσης του λειτουργικού συστήματός του, του WatchOS 2. Το νέο λειτουργικό σύστημα αναμένεται να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία στο Apple Watch, το οποίο σήμερα εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την σύνδεσή του με το iPhone.

Άλλα προϊόντα

Οι φήμες γύρω από τις προθέσεις της Apple είναι μεγάλες, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πόσο διατεθειμένη είναι η εταιρεία για να τις επαληθεύσει. Σε αυτές περιλαμβάνονται υποθέσεις για την κυκλοφορία ενός νέου, μεγαλύτερου σε μέγεθος iPad και μιας νέας υπηρεσίας συνδρομητικής τηλεόρασης στις Ηνωμένες Πολιτείες.