Τι πρέπει να κάνετε μόλις πάρετε αύξηση

Σίγουρα μην επαναπαυθείτε.

Η αύξηση του μισθού σίγουρα προκαλεί ένα ευχάριστο συναίσθημα στον εργαζόμενο, καθώς αποτελεί μία δικαίωση για την εργασία του, ενώ μπορεί παράλληλα να αυξήσει τα κίνητρά του. Ωστόσο, είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά.

Σε περίπτωση όμως που συμβεί, εδώ είναι τα πρώτα τρία πράγματα που πρέπει να κάνετε με τα χρήματά σας, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η αύξηση που σας έδωσαν:

Συμπληρώστε χρήματα στο «ταμείο έκτακτης ανάγκης»

Coins in glass money jar with emergency label, financial concept. Vintage wooden background with dramatic light.

 

Ο καθένας χρειάζεται ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα, οι ειδικοί προτείνουν να αποθηκεύετε πάντα τόσα χρήματα που θα μπορούν να σας διατηρήσουν για τρεις με έξι μήνες.

 Αυξήστε τον «κλειστό» σας λογαριασμό

Μετά τη δημιουργία του ταμείου έκτακτης ανάγκης, μην παραλείψετε να δημιουργήσετε κι ένα λογαριασμό –κλειστό- για τη συνταξιοδότησής σας. Φυσικά δεν είναι εύκολο να χάσετε χρήματα από την τσέπη σας για να τα μεταφέρετε σε έναν λογαριασμό αποταμίευσης που θα κάνετε να τον δείτε για δεκαετίες, αλλά είναι το πιο έξυπνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε με οποιοδήποτε επιπλέον εισόδημα.

Μην αυξήσετε τα έξοδά σας

expenses

Είναι δελεαστικό να θέλετε να αλλάξετε το βιοτικό σας επίπεδο προς το καλύτερο όταν αρχίζετε να κερδίζετε περισσότερα χρήματα, ωστόσο, δεν αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή για την τσέπη σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να παραιτηθείτε από την επιθυμία του να ξοδέψετε τα χρήματά σας σήμερα και να σκεφτείτε το πώς θα μπορούσατε να τα χρησιμοποιήσετε στο μέλλον για να διατηρήσετε το βιοτικό σας επίπεδο.