Τι σηματοδοτεί η διπλή είσοδος της Coca Cola 3E στην αγορά του καφέ

Τι σηματοδοτεί η διπλή είσοδος της Coca Cola 3E στην αγορά του καφέ
Η Coca Cola 3E έχει μπει δυναμικά στην αγορά του καφέ και χθες παρουσίασε επίσημα τον ιταλικό καφέ «Caffè Vergnano».

Με δύο διαφορετικά διακριτά brands αυτά του Costa Coffee και του ιταλικού Caffè Vergnano η Coca Cola 3E έχει μπει δυναμικά στην αγορά του καφέ διεκδικώντας το δικό της ζωτικό χώρο σε μια αγορά που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.

Χθες η εταιρεία άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην κατηγορία, παρουσιάζοντας επίσημα τον ιταλικό καφέ «Caffè Vergnano». H προσθήκη του Caffè Vergnano ενδυναμώνει την ευελιξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του οράματός της να αποτελεί συνεργάτη επιλογής για τους πελάτες της, 24/7.

Πρόδρομος Νικολαΐδης, Coffee Business Director, Coca-Cola HBC

 

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της κατά τη διάρκεια παρουσίασης, ο Caffè Vergnano αντιπροσωπεύει τον αυθεντικό ιταλικό espresso, με περισσότερα από 140 χρόνια ιστορίας, έχοντας πάντα στον πυρήνα του αξίες όπως η κληρονομιά, η ποιότητα, η βιωσιμότητα, το πάθος και η κομψότητα. Παράγεται από μία ιταλική οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία από το 1882 και έδρα τη Santena στην Ιταλία, που προσφέρει τον αυθεντικό ιταλικό espresso σε όλο τον κόσμο, για πάνω από 140 χρόνια.

«H επωνυμία Caffè Vergnano είναι μια εξαιρετικά σημαντική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό μας, καθώς εστιάζει έντονα στον κλάδο HoReCa, που αποτελεί κινητήριο δύναμη ανάπτυξης για εμάς και τους πελάτες μας» είπε η Μαρία Αναργύρου-Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο. Και συμπλήρωσε «ο Caffè Vergnano ενισχύει την ευελιξία του 24/7 χαρτοφυλακίου μας και μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε ένα χαρτοφυλάκιο καφέ που καλύπτει μια ευρεία γκάμα προτιμήσεων των καταναλωτών. Η ευελιξία του χαρτοφυλακίου μας, σημαίνει ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να παρέχουν τη καλύτερη πρόταση για κάθε περίσταση κατανάλωσης, ενώ τους προσφέρουμε αξία μέσω των προϊόντων υψηλής ποιότητας».

Αθηνά Ποπώφ, Coffee, Pr. Spirits & Snacks Business Director, Coca-Cola Τρία Έψιλον

Με την Carolina Vergnano, διευθύνουσα σύμβουλο της Caffè Vergnano να αναφέρει: «συνδυάζοντας την εμπειρία, το δίκτυο και την τεχνογνωσία της Coca-Cola Τρία Έψιλον, με την κληρονομιά του καφέ, τα διακεκριμένα προϊόντα και τη βαθιά γνώση του κλάδου, συνθέτουμε τα κατάλληλα εφόδια για να επιταχύνουμε την επέκτασή μας και να φέρουμε τον αυθεντικό espresso μας στους Έλληνες καταναλωτές».

Carolina Vergnano, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Caffè Vergnano

Για την Coca Cola 3E ο στόχος είναι σε πρώτη φάση η τοποθέτηση του Ιταλικού καφέ στον κλάδο του HORECA. Ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 το προϊόν έχει τοποθετηθεί σε 100 καταστήματα, εντός του έτους προβλέπεται η τοποθέτηση σε επιπλέον 300 σημεία με στόχο σε να βρίσκεται σε 1.000 μαγαζιά ανά την επικράτεια το αμέσως προσεχές διάστημα.

Φωτίνα Φαφούτη, Coffee Business Manager, Coca-Cola Τρία Έψιλον

Ο Caffè Vergnano διατίθεται αποκλειστικά σε καταστήματα HoReCa, σε πανελλαδικό επίπεδο. Με ένα ολοκληρωμένο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο σε μορφή κόκκων και συνολικά 6 blends espresso. Σε δύο διαθέσιμες γκάμες, την 1882 Line σε συσκευασίες 100% R-PET 2.5kg και την Classic Line με 4 κωδικούς σε συσκευασία 1kg.

Στάθης Κορέμτας, Coffee Expert, Coca-Cola Τρία Έψιλον

Σε ότι αφορά τον καφέ Costa Coffee όπου το μερίδιο του στο σούπερ μάρκετ είναι 5,5% στις κάψουλες και 8% στον αλεσμένο, ο στόχος είναι το μερίδιο να αγγίξει το 10%. Παράλληλα ο καφές Costa Coffee έχει τοποθετηθεί και σε 500 σημεία πώλησης στο κανάλι του HORECA.

Σάββας Πετρούτσος, Coffee Expert, Coca-Cola Τρία Έψιλον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: