Τι σημαίνει η πρόσληψη του Marc Newson στην Apple

Τι σημαίνει η πρόσληψη του Marc Newson στην Apple

Γιατί η κορυφαία σε design εταιρεία τεχνολογίας προσέλαβε τον διασημότερο industrial designer στον κόσμο. Τι προϊόντα αναμένονται; 

Καταρχάς η εξέλιξη αυτή δεν ανησυχεί τον Jony Ive. Ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Apple είναι στενός φίλος με τον βιομηχανικό σχεδιαστή, μάλιστα μαζί δημιούργησαν τη μία και μοναδική Leica Digital Rangefinder η οποία πωλήθηκε 1,8 εκατ. δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εκτός από αυτό, έχουν συνεργαστεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε δεκάδες άλλα projects.

Ο Newson θα ενταχθεί στην ομάδα του Ive και μαζί θα δημιουργήσουν τα προϊόντα της Apple για την επόμενη δεκαετία. Αλλά ποια θα είναι αυτά;

Παρατηρώντας τις προηγούμενες δουλειές του Newson το συμπέρασμα είναι ότι μπορεί να κάνει τα πάντα. Έχει ασχοληθεί με την αεροπορία -σχεδιάζοντας το εσωτερικό της καμπίνας των αεροσκαφών της Qantas-, αντικείμενα καθημερινής χρήσης για την κουζίνα, κοσμήματα, ρούχα, ρολόγια, κρις κραφτ, αγωνιστικά ποδήλατα, concept cars κ.ά.

Τι θα κάνει, λοιπόν, ο 51χρονος σχεδιαστής στο Κουπερτίνο; Η άποψη που επικρατεί είναι πως τον κάλεσαν εν όψει της παρουσίασης του iWatch όχι μόνο επειδή είναι ικανός να του δώσει το κάτι παραπάνω στο design, αλλά και να δώσει πολλά κλικ δημοσιότητας σε μια εποχή που η πρωτοκαθεδρία της Apple στο cool έχει θαμπώσει. Είναι ο άνθρωπος που θα ενδυναμώσει τη φήμη της ως πρωτοπόρο της αισθητικής και που θα δώσει νέα πνοή στα ολοκαίνουργια προϊόντα της, όποια και αν είναι αυτά.

Δείτε τον Marc Newson και τις εντυπωσιακότερες δημιουργίες του:

Διαβάστε ακόμα:

To ψηφιακό πορτοφόλι της Apple

Η Apple «αλλάζει»

Δείτε τα πρώτα μοντέλα της Apple