Τι συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία της ΕΚΤ

Τι συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία της ΕΚΤ
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει, στο Συνέδριο του Economist, σε γνωστό ξενοδοχείο στο Λαγονήσι, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/STR

Με τον Μάριο Ντράγκι και τον Μπενουά Κερέ συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Μπενουά Κερέ, είχε σήμερα στη Φρανκφούρτη ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΚΤ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για την οικονομία της ζώνης του ευρώ, καθώς και για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η ΕΚΤ αναγνώρισε ότι το τελευταίο έτος έχει σημειωθεί αισθητή πρόοδος όσον αφορά την εφαρμογή του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, που είχε ως αποτέλεσμα την επαναφορά του waiver στις 22 Ιουνίου.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τόνισε, εκ νέου, την ανάγκη να υλοποιηθούν ταχέως και αποτελεσματικά οι εκτεταμένες και φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του προγράμματος, καθώς και να αναληφθεί η κυριότητά τους, προκειμένου να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη και να υποστηριχθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας.