Τι θα θυσιάζατε για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση;

Τι θα θυσιάζατε για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση;

Πόσες παραχωρήσεις είστε διατεθειμένοι να κάνετε για να πετύχει η επιχείρησή σας;

της Clara Shih

Στη Silicon Valley, όπου ζω, η αίσθηση είναι ότι όποιος έχει μια ιδέα ξεκινάει μια επιχείρηση. Όμως, το χτίσιμο μιας επιχείρησης απαιτεί πολλά περισσότερα από μια ιδέα. Απαιτεί ιδρώτα και δάκρυα, σε οριακό βαθμό. Δεν υπάρχει τίποτε εύκολο στο να είσαι επιχειρηματίας. Και το να εγκαταλείψω τη Salesforce.com πριν από πέντε χρόνια για να ιδρύσω την Hearsay Social ήταν μια από τις δυσκολότερες αλλά και καλύτερες αποφάσεις που έκανα ποτέ μου. Για να κάνω το άλμα από μια άνετη δουλειά εντός μιας μεγάλης εταιρείας στο απόλυτο κενό απαιτήθηκε θάρρος και αποφασιστικότητα. Και δεν έχω κοιτάξει ποτέ πίσω από τότε.

Ιδού μερικά από τα σημαντικότερα διδάγματα που αποκόμισα στην πορεία:

Προετοιμαστείτε για θυσίες

Όταν οι startup επιτυγχάνουν, το κάνουν κόντρα σε όλους και σε όλα. Στην αρχή, δεν έχετε τίποτα εκτός τα δικά σας ταλέντα και πόρους. Εξ’ ορισμού, όλοι οι άλλοι είναι μεγαλύτεροι και πιο καθιερωμένοι. Για να κερδίσετε, πρέπει να κολυμπήσετε γρήγορα εξαρχής, κι αυτό απαιτεί σκληρή δουλειά και πολλές ώρες. Δεν μπορεί να κόψετε δρόμο.

Ο πρώτος χρόνος για εμάς ήταν γεμάτος ατέλειωτα μερόνυχτα στο σαλόνι μου. Κι όταν φτιάξαμε το πρώτο μας γραφείο, πηγαίναμε σπίτι στις τρεις το πρωί, ή τα ξημερώματα. Δεν υπήρχαν διακοπές και αργίες, και τα γενέθλια των φίλων μου τα έχανα το ένα μετά το άλλο. Όσο για μισθό, απλά έπρεπε να συνηθίσω στην απουσία του επ’ αόριστον. Κάποια θυσία, με τη μια ή την άλλη μορφή, απαιτείται πάντα. Η επιτυχία απαιτεί εστίαση, και η εστίαση απαιτεί να θυσιάσεις κάτι για να κερδίσεις κάτι άλλο.

Επιλέξτε σοφά τους συνεργάτες σας

Η ικανότητα να αξιολογείτε, να προσελκύετε και να οικοδομείτε ισχυρές σχέσεις εργασίας με συνιδρυτές, εργαζόμενους και επενδυτές συχνά κάνει τη διαφορά μεταξύ της επιτυχίας και της αποτυχίας. Υπήρξα φοβερά τυχερή που συνίδρυσα την Hearsay Social με τον φίλο και συμφοιτητή μου στο Stanford, Steve Garrity, και βοηθήθηκα πολύ από την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μας. Η φιλία μας αποτέλεσε θεμέλιο οικοδόμησης αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Εξαιρετικά σημαντική είναι και η επιλογή των πρώτων εργαζομένων σας. Ο πρώτος εργαζόμενος στην Hearsay ανέλαβε πολλαπλούς ρόλους στην επιχείρηση και πρόσφατα μεταπήδησε στο Λονδίνο για να ηγηθεί της Hearsay Social Europe. Η ιδρυτική ομάδα και οι πρώιμοι εργαζόμενοι οικοδομούν την εταιρική κουλτούρα. Στην Hearsay, αποφασίσαμε εξαρχής ότι θα δίναμε βάρος σε τρία πράγματα πάνω απ’ όλα: 1) μακροπρόθεσμη επιτυχία από πλευράς πελατών, 2) ομαδική δουλειά, και 3) παραγωγή αποτελεσμάτων. Όλες μας οι προσλήψεις και προαγωγές βασίστηκαν στις τρεις αυτές αξίες.

«Πωρωθείτε» με τους πελάτες σας

Πολλές εταιρείες μιλούν για επιτυχία ως προς τους πελάτες, αλλά πόσες απ’ αυτές θέτουν πραγματικά ως προτεραιότητα τον πελάτη πάνω από οτιδήποτε άλλο; Η εμπιστοσύνη δεν οικοδομείται εύκολα, και είναι κάτι που οφείλεις να κερδίζεις καθημερινά. Και η επιτυχία σε σχέση με τους πελάτες δεν είναι στοιχείο που παραμένει σταθερό στο πέρασμα του χρόνου. Στην αρχή, απαιτούσε από μένα να δίνω το προσωπικό μου τηλέφωνο στους πελάτες. Σήμερα, έχουμε μια ομάδα παγκόσμιας υποστήριξης πελατών, καθώς και ομάδες εξασφάλισης ποιότητας. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των επιτυχημένων εταιρειών είναι η προσπάθεια ικανοποίησης του πελάτη. «Πωρωθείτε» με αυτόν εξαρχής, και τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους.

Η Clara Shih είναι ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Hearsay Social.