Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη- Μακρόν εν όψει του ευρωπαϊκού συμβουλίου για Τουρκία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη- Μακρόν εν όψει του ευρωπαϊκού συμβουλίου για Τουρκία
epa08175773 French President Emmanuel Macron (R) and Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (L), shake hands during a joint statement at the Elysee Palace in Paris, France, 29 January 2020. EPA/BENOIT TESSIER / POOL MAXPPP OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μίλησαν για Τουρκία, κορωνοϊό και τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την επικείμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (μέσω τηλεδιάσκεψης), για την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου, τις ευρω-τουρκικές σχέσεις, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς και για την πανδημία του Covid-19.

Είχαν, επίσης, την ευκαιρία να αναφερθούν στις ιστορικές, συμμαχικές σχέσεις Ελλάδος-Γαλλίας που παρέμειναν αταλάντευτες στα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία και αναδεικνύονται τις ημέρες αυτές των εορτασμών της 25ης Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Γάλλος πρόεδρος ήταν προγραμματισμένο να έρθει στην Αθήνα για τον μεγαλειώδη εορτασμό που ετοιμάζεται, ωστόσο λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με τον κορωνοϊό και την επιβολή αυστηρού lockdown για έναν μήνα στο Παρίσι και άλλες 16 περιοχές, ακυρώθηκε, και η Γαλλία θα εκπροσωπηθεί από την υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί.