Το τηλέφωνο που κοστίζει όσο 20 iPhone

Το τηλέφωνο που κοστίζει όσο 20 iPhone

Το Vertu Signature Touch κοστίζει από 7.000 έως 11.500 ευρώ, αλλά μαζί παίρνεις δώρο τον μπάτλερ.

Η βρετανική εταιρεία Vertu ήταν δημιούργημα της Nokia (έχει πουληθεί στο μεταξύ) και είναι γνωστή εδώ και πάνω από 15 χρόνια ως κατασκευαστής τηλεφώνων που κοστίζουν όσο ένα μικρό αυτοκίνητο – και στην Ελλάδα της κρίσης όσο ένα μεταχειρισμένο μεγάλο SUV.

Όλα τα μοντέλα της ήταν πάντα πανάκριβα και πολυτελή και απευθύνονται σε όσους δεν νοιάζονται για τον τηλεφωνικό τους λογαριασμό, αλλά θέλουν να ξεχωρίζουν με συσκευές που συνήθως έχουν πάνω τους διαμάντια χωρίς να είναι πραγματικά όμορφες ούτε τεχνολογικά προηγμένες.

Αυτό άλλαξε με το Signature Touch. Το τελευταίο δημιούργημα της φίρμας είναι ένα κομψό κινητό με τετραπύρηνο επεξεργαστή, κάμερα 13 megapixel από τη Hasselblad, οθόνη 4,7 ιντσών με 1080p ανάλυση, δίκτυο LTE και ασύρματη φόρτιση, «τρέχει» Android 4.4 και έρχεται με ακουστικά από τη Bang & Olufsen επενδεδυμένα με δέρμα. Είναι σχεδόν εντελώς χειροποίητο, με περίβλημα από τιτάνιο, κρύσταλλο οθόνης από ζαφείρι και θήκη από δέρμα αλιγάτορα.

 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που μέχρι πρόσφατα είχαν πουληθεί 350.000 Vertu από τα περίπου 500 καταστήματά της σε όλο τον κόσμο.

Μαζί με το τηλέφωνο, ο κάτοχος αγοράζει και υπηρεσίες concierge διαθέσιμες όλο το 24ωρο σε κάθε μέρος του κόσμου. Για οτιδήποτε χρειαστεί (αρκεί να είναι νόμιμο και σε λογικά πλαίσια) απλώς θα το ζητήσει από τον προσωπικό του βοηθό στην άλλη άκρη της γραμμής και εκείνος θα κάνει τα πάντα για το πραγματοποιήσει.

Μπορεί να είναι ένα τραπέζι για δείπνο σε ένα περιζήτητο ρεστοράν ή μια «κλειστή» λέσχη, ένα εισιτήριο σε μια κατά τα άλλα sold out όπερα, γεύματα όπου θα μαγειρέψει αποκλειστικά για εσάς ένας διάσημος σεφ, ταξίδια, exclusive υπηρεσίες σε ξενοδοχεία, οτιδήποτε ο κάτοχος δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί και το μόνο που θέλει είναι να εκφράσει απλώς την επιθυμία του και εκείνη να πραγματοποιηθεί. To concierge κοστίζει 2.800 δολάρια το χρόνο και, φυσικά, ο ιδιοκτήτης πληρώνει επιπλέον τα έξοδα των υπηρεσιών που ζητά.

Διαβάστε ακόμη:

Ο γύρος του κόσμου με πανάκριβο αλκοόλ και ένα εκατ. ευρώ

Κάντε το iPhone σούπερ φωτογραφική μηχανή