Τηλεοπτικό διάγγελμα της Προέδρου της Δημοκρατίας το απόγευμα

Τηλεοπτικό διάγγελμα της Προέδρου της Δημοκρατίας το απόγευμα
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέπτεται το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, Αθήνα Τρίτη 17 Μαρτίου 2020. Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες με τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με αφορμή την αυριανή επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τηλεοπτικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό θα απευθύνει η Πρόεδρος τη Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, με αφορμή της αυριανή επέτειο της 25ης Μαρτίου, εν μέσω των πρωτοφανών περιοριστικών μέτρων σε όλη τη χώρα για την προστασία του πληθυσμού από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στο μήνυμά της η κυρία Σακελλαροπούλου, ως εγγυήτρια του πολιτεύματος, του Συντάγματος και των θεμελιωδών ελευθεριών, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η αναστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών και η οριοθέτηση της κοινωνικής συμπεριφοράς οφείλεται στις έκτακτες συνθήκες κινδύνου που απειλούν τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή και έχει ημερομηνία λήξης.

Οι ελευθερίες θα αποκατασταθούν πλήρως, κάτι το οποίο ασφαλώς εγγυάται και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διακρίνεται από δημοκρατική ευαισθησία ενός επιπέδου πολύ υψηλότερου από εκείνου που χαρακτηρίζει στην εποχή μας πολλούς άλλους ομολόγους του. Ο κ. Μητσοτάκης έχει επισημάνει αυτή την απολύτως ευαίσθητη διάσταση σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του με κορυφαίους υπουργούς και συνεργάτες του.

Αύριο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου θα καταθέσει στεφάνι. Αναμένεται να παραστεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ενώ έχουν κληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Θα είναι η πρώτη φορά που η 25η Μαρτίου εορτάζεται υπό τέτοιες συνθήκες.

Η ΠτΔ είχε συνομιλία με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου. Η κυρία Αγγελοπούλου ανέπτυξε στην Πρόεδρο τους στόχους και τις δράσεις της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης. Η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε με τη σειρά της την υποστήριξη της πολιτείας και του συνόλου των Ελλήνων στο έργο της Επιτροπής.