Time: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για το Πρόσωπο της Χρονιάς

Time: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για το Πρόσωπο της Χρονιάς
Photo:

Ανάμεσα τους ο Βλάντιμιρ Πούτιν, η τραγουδίστρια Τέιλορ Σούιφτ και ο Κίνεζος ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma.

Την τελική του επιλογή για τους οχτώ υποψηφίους για τη κατηγορία «Πρόσωπο της Χρονιάς» ανακοίνωσε το Time, όπως κάθε χρόνο.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος υποψήφιος είναι οι διαδηλωτές του Φέργκιουσον που βγήκαν στους δρόμους τον Αύγουστο μετά και από τον θανάσιμο τραυματισμό του Μάικλ Μπράουν από τον λευκό αστυνομικό. Αξίζει να επισημανθεί ότι η αθώωση του αστυνομικού έχει ας αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες να συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δίνουν καθημερινή μάχη ενάντια στην μεγαλύτερη επιδημία του φονικού ιού Έμπολα αδιαμφισβήτητα είναι ήρωες και έτσι επιλέχτηκαν να διεκδικήσουν τον τίτλο. Μόνο στην δυτική Αφρική έχουν χάσει την ζωή τους σχεδόν 7.000 άνθρωπο από τον Έμπολα, όπως αναφέρει το περιοδικό.

Επίσης υποψήφιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που κατάφερε να προσαρτάσαι την Κριμαία στη χώρα του και έχει ανοίξει μέτωπα τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με την ΕΕ, λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Η Τέιλορ Σούιφτ μια από τις ποπ τραγουδίστριες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις η οποία ταρακούνησε τη μουσική βιομηχανία όταν αποφάσισε να αφαιρέσει τα τραγούδια από την υπηρεσία Spotify γιατί πιστεύει ότι θα πρέπει να δίνει υψηλότερες αποζημιώσεις στους καλλιτέχνες .

Επίσης ο Τζακ Μα, ο άνθρωπος που έχτισε τον κινεζικό γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, Alibaba, που πέτυχε τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Υποψήφιος είναι και ο Τιμ Κουκ που το 2014 ανακοίνωσε την κυκλοφορία των iPhone6, iPhone 6 Plus, Apple Watch και Apple Pay. Παράλληλα αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος και είναι ο πρώτος δηλωμένος γκέι στην λίστα του Fortune με τους πιο επιτυχημένους CEO.

Ο Μασούντ Μπαρζάνι ο νυν πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν από το 2005, ο οποίος κατάφερε να συνδυάσει το αίτημα για ανεξαρτησία της περιοχής με την συνεχιζόμενη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Όγδοος υποψήφιος είναι ο Ρότζερ Γκούντελ, πρόεδρος του National Football League, η ηγεσία του οποίου επικρίθηκε πολύ καθώς η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος χρειάστηκε να ασχοληθεί με περιπτώσεις οικογενειακής βίας από αθλητές όπως ο Ρέι Ράις.