Τιμές στο «κόκκινο» για ελληνικούς πίνακες

Τιμές στο «κόκκινο» για ελληνικούς πίνακες

Παρθένης, Τσαρούχης και Μόραλης ανάγκασαν τους συλλέκτες να βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη. Δείτε που έφτασαν οι τιμές στη δημοπρασία του Bonhams.

Κάθε χρόνο ο Οίκος δημοπρασιών Bonhams διοργανώνουν δύο δημοπρασίες ελληνικών πινάκων, με δημιουργίες Ελλήνων και Ευρωπαίων καλλιτεχνών από τον 18ο αιώνα μέχρι και σήμερα.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν δημοπρατηθεί έργα του Νικόλα Γύζη, του Κωνσταντίνου Βολανάκη, του Γιάννη Μόραλη και άλλων.
Στη δημοπρασία που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες τα έργα των Κωνσταντίνου Παρθένη, Γιάννη Τσαρούχη, της Χρύσας, του Γιάννη Μόραλη και του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ άγγιξαν το κόκκινο.

Συγκεκριμένα, στην τιμή των 511.200 ευρώ πωλήθηκε το έργο του Κωνσταντίνου Παρθένη «Προσευχή στο Όρος των Ελαιών», με αρχική εκτίμηση του έργου στις 360.000 – 600,000 ευρώ.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι «Βάκχες» του Γιάννη Τσαρούχη, σύνθεση η οποία εμπνέεται από τις Βάκχες του Ευριπίδη και παραπέμπει σε έργα της Αναγέννησης, με 133.700 ευρώ. Τιμή την οποία άγγιξε και το έργο της Ελληνοαμερικανίδας Χρύσας, «Χωρίς τίτλο/Iced».

Το «Κορίτσι που μπαίνει στη θάλασσα» του Γιάννη Μόραλη, ένα έργο σταθμός στην πορεία του καλλιτέχνη, έφτασε τις 119.200 ευρώ.

Ενώ τη πεντάδα έκλεισε ο πίνακας «Το κυνήγι του λιονταριού» του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ με 104.700 ευρώ, που ακολουθεί τη γραμμή του Ντελακρουά και του Ρουσό.

Διαβάστε ακόμα:

Οι ακριβότερες δημοπρασίες: Αστρονομικά ποσά για έργα τέχνης

Το ακριβότερο βιολί στο κόσμο αξίζει περισσότερα από 45 εκατ. δολάρια

Ένα αυγό αξίας 33 εκατομμυρίων δολαρίων

Η ακριβότερη… «κοτό-κουπα» του κόσμου