Τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία κρασιών

Τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία κρασιών

Μέρος των χρημάτων θα διατεθεί στα θύματα των επιθέσεων του Παρισιού.

Η πιο διάσημη δημοπρασία κρασιών στη Γαλλία κατέρριψε χθες κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην πώληση της φιάλης που προορίζεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, τα έσοδα από την οποία θα διατεθούν για τα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Η 115η δημοπρασία των Οίνων Βουργουνδίας του Hospices de Beaune δέχτηκε προσφορές απ΄όλο τον κόσμο και κατέρριψε πολύ γρήγορα το προηγούμενο ποσό-ρεκόρ για το μέρος αυτό της δημοπρασίας, που ήταν 400.000 ευρώ το 2010-ενώ συνολικά συγκέντρωσε περισσότερα από 11 εκατομμύρια ευρώ.

Το φετινό προοριζόμενο για φιλανθρωπικούς σκοπούς κομμάτι της δημοπρασίας ήταν μία φιάλη Corton Les Renardes grand cru του 2015, millesime, η οποία συνήθως πωλείται μέχρι και 1.000 ευρώ, ανάλογα με τον παραγωγό, και η οποία πουλήθηκε σε ανώνυμη Γαλλίδα αγοραστή έναντι 480.000 ευρώ.

Πριν από τη δημοπρασία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 129 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή στις συντονισμένες επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον γαλλικό εθνικό ύμνο, την Μασσαλιώτιδα. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν στα θύματα των επιθέσεων και στα δύο ιδρύματα, για τα οποία προοριζόταν αρχικά το σύνολο του ποσού, στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Curie και το Ίδρυμα για την έρευνα για τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.

Της δημοπρασίας προηγούνται συνήθως χορευτικές και άλλες εκδηλώσεις ή παζάρια, τα οποία αυτή τη φορά ματαιώθηκαν.