Την είσοδο νέων επενδυτών καλωσορίζει η Ευρωπαϊκή Πίστη

Την είσοδο νέων επενδυτών καλωσορίζει η Ευρωπαϊκή Πίστη

Μεταξύ των νέων εταίρων είναι και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Στη σημασία της εισόδου νέων επενδυτών στην ασφαλιστική εταιρία Ευρωπαϊκή Πίστη, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Χρήστος Γεωργακόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη.

Οι νέοι στρατηγικοί εταίροι της Ευρωπαϊκής Πίστης είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η οποία απέκτησε ποσοστό 15% του μετοχικού κεφαλαίου και τα επενδυτικά σχήματα OrasisFundSPC (ποσοστό 2,5%) και SerengetiAssetManagement (ποσοστό 2,5%).

Η συμμετοχή της EBRD, αλλά και των επενδυτικών σχημάτων Orasis Fund SPCκαι Serenget iAsset Management, στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη, δεν αποτελεί μόνο έκφραση εμπιστοσύνης προς την εταιρία, τις προοπτικές της και τη διοίκησή της, αλλά, κυρίως, διασφαλίζει αντικειμενικά τα άμεσα και μακροχρόνια συμφέροντα των ασφαλισμένων, των εργαζομένων και των μετόχων μας. Αυτή η συμμετοχή ενισχύει τη διοικητική μας αντίληψη ότι αυτά τα συμφέροντα πρέπει να είναι απολύτως απεξαρτημένα από τη φυσική παρουσία των ιδρυτών, των σημερινών και αυριανών διοικούντων την εταιρία. Με αυτήν τη συμμετοχή, η πραγματοποίηση του «ονείρου» μας, όπως το έχουμε ανακοινώσει, με την ευκαιρία των 38ων γενεθλίων της εταιρίας και σήμερα, έρχεται πιο κοντά, πρόσθεσε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Στη συνέχεια, η διευθύντρια της EBRD στην Ελλάδα και Κύπρο Σαμπίνα Ντζιούρμαν, έκανε μία σύντομη παρουσίαση της EBRD, μίας ΑΑΑ πιστοληπτικής ικανότητας Αναπτυξιακής Τράπεζας, η οποία ανήκει σε 65 κράτη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ από την ίδρυσή της, το 1991, έχει επενδύσει πάνω από 100 δις ευρώ σε περισσότερα από 4.500 επενδυτικά σχέδια.

Η κ. Ντζιούρμαν τόνισε ότι, με την επένδυση αυτή, η EBRD στηρίζει τη μελλοντική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Πίστης, μίας υγιούς ελληνικής εταιρίας που δραστηριοποιείται σε μία ανταγωνιστική αγορά, ενώ, παράλληλα, στηρίζει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς.

«Η επένδυσή μας θα στηρίξει μία καλά διοικούμενη ελληνική ασφαλιστική εταιρία και θα συνεισφέρει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της αγοράς προς όφελος των ασφαλισμένων. Η ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι λιγότερο ανεπτυγμένη σε σχέση με άλλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ως εκ τούτου, η EBRD σχεδιάζει μία μακροχρόνια δέσμευση με την Ευρωπαϊκή Πίστη. Στα άμεσα σχέδια της τράπεζας είναι να προτείνει ένα ανεξάρτητο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Πίστης, το οποίο θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της εταιρικής διακυβέρνησης της εταιρίας» υπογράμμισε.