«Την Κυριακή ο λαός θα γράψει ιστορία» το μήνυμα-νίκης Τσίπρα

«Την Κυριακή ο λαός θα γράψει ιστορία» το μήνυμα-νίκης Τσίπρα

Σίγουρος πως το κόμμα του θα κερδίσει την εκλογική «μάχη» της Κυριακής εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική του ομιλία στην Ομόνοια.

Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική «μητέρα των μαχών», όπως την χαρακτήρισε χθες, εμφανίσθηκε σήμερα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Ομόνοια, οΑλέξης Τσίπρας που κάλεσε τον λαό να ανταποκριθεί στο «πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο προσκλητήριο ενότητας ανεξάρτητα από το τι ψήφιζε μέχρι χθες».

«Θα είναι ένα δημοψήφισμα ιστορικό, που όπως 40 χρόνια πριν έδιωξε το παλάτι των βασιλιάδων, τώρα θα διώξει το παλάτι της διαπλοκής του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που οδήγησε στην καταστροφή των μνημονίων την πατρίδα μας», είπε μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε πως «την Κυριακή ο λαός θα γράψει ιστορία», ενώ επανέλαβε την ανάγκη οι πολίτες να στείλουν την Κυριακή ένα μήνυμα στην ΕΕ, ότι «η Ευρώπη του αύριο δεν μπορεί να χτιστεί χωρίς Δημοκρατία, χωρίς ισότητα των λαών, χωρίς αλληλοσεβασμό, χωρίς αλληλεγγύη».

Στην ομιλία του ο Α. Τσίπρας υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων, κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, επαναφορά του κατώτατου μισθού των 751 ευρώ «για όλους», τερματισμό της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, αξιοπρεπή πρόσβαση όλων στην Υγεία, τα φάρμακα και την Παιδεία.

Απαντώντας στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι ο παλιός πολιτικός κόσμος που δύει, προσπαθεί απεγνωσμένα να εξαπατήσει ξανά το λαό. «Καταφεύγοντας στις χειρότερες συνήθειές του από το καταδικασμένο παρελθόν, επιστρατεύει την τεχνογνωσία της χρεοκοπίας, τις κάλπικες παροχές» σημείωσε. Ωστόσο, πρόσθεσε, «το παραλήρημα προεκλογικών υποσχέσεων του κυρίου Σαμαρά, μόλις πριν από δύο μέρες, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο».

Αναλύοντας τη σημασία που θα έχει μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η ήττα του κ. Σαμαρά θα είναι ήττα για την κυρία Μέρκελ» γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ασυμβίβαστη και δυνατή φωνή του λαού». Είναι ανάγκη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «να τελειώνουν οι κυβερνήσεις των Κανών, να τελειώνουν οι πρωθυπουργοί της νέας Φρειδερίκης, οι μερκελιστές πρωθυπουργοί Μπαρόζο».

Στην προσωπική επίθεση κατά του κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «κρύφτηκε απ’ το ντιμπέιτ, κρύφτηκε πίσω απ’ τις κουρτίνες του Μαξίμου, κρύφτηκε πίσω από τα δελτία των 8, κρύφτηκε πίσω από τις πλάτες της κυρίας Μέρκελ και του κ. Γιούνκερ, αλλά δε θα μπορέσει, όμως να κρυφτεί πίσω από τις κάλπες».

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για διαστροφή της πραγματικότητας και ότι υιοθετεί ακροδεξιά ατζέντα και ένα διχαστικό λόγο. Για τη στάση του κόμματός του, τόνισε ότι «θα τσακίσουμε τον φασισμό, ξανακερδίζοντας τους φτωχούς και απελπισμένους ανθρώπους στο δημοκρατικό δρόμο», και πρόσθεσε ότι «δε θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί, ούτε θα αφήσουμε τον λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα».

«Ο λαός θα αποκρούσει την Κυριακή κάθε διχασμό, όπως αυτόν που προσπαθεί να σπείρει η κυβέρνηση των υποτακτικών της κ. Μέρκελ», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να τους σταματήσουμε και θα τους σταματήσουμε. Είναι θέμα επιβίωσης», είπε και επεσήμανε ότι οι πολίτες, στις κάλπες, «θα κλείσουν την πόρτα της ιστορίας» στους εκπροσώπους του παλαιού.

Διαβάστε ακόμη:

Σαμαράς: «Ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί» στη χώρα ο Τσίπρας

Πρώτη εικόνα για τις ευρωεκλογές στις 22:00 την Κυριακή

Η απόλυτη «κόλαση» στην Ευρώπη

Προβάδισμα 2,8% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

«Δεν σας θέλει ο λαός, πάρτε τα Μνημόνια, την Τρόικα και μπρος»