Την Πέμπτη στη βουλή το νομοσχέδιο του Ασφαλιστικού – Τι προβλέπει

Την Πέμπτη στη βουλή το νομοσχέδιο του Ασφαλιστικού – Τι προβλέπει
Η ολομέλεια της Βουλής στην μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης: «Οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσίας Ασύλου, Αρχής Προσφυγών, Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, σύσταση Γενικής Γραμματείας Υποδοχής, προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2013/32/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου «σχετικά με τις κοινές διαδικασίες για τη χορήγηση και ανάκληση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας (αναδιατύπωση)» (L 180/29.6.2013), διατάξεις για την εργασία δικαιούχων διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας ανέφερε ότι δεν θα προβλέπεται μείωση κύριων συντάξεων.

Εντός της εβδομάδας, το πιθανότερο την Πέμπτη, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, εκφράζοντας, παράλληλα, την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κύριες συντάξεις δεν μειώνονται, ενώ οι επικουρικές θα έχουν μία αναπροσαρμογή, που θα αφορά, όμως, μόνο το 10% των συνταξιούχων. Δηλαδή, όπως σημείωσε, για το 90% των συνταξιούχων δεν θα υπάρχουν αλλαγές.

Αναφορικά με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, το στέλεχος του υπουργείου Εργασίας τόνισε ότι, με βάση αυτά, θα παρέχονται υψηλότερες συντάξεις από τις σημερινές γι’ αυτούς που έχουν λίγα έτη ασφάλισης, κάτω από 25 έτη και σχετικά μικρότερες αποδοχές -κάτω από τα 1.000 ευρώ-, ενώ και «για τις μεγαλύτερες συντάξεις οι διαφορές δεν θα είναι πολύ μεγάλες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ