Την Τρίτη ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Την Τρίτη ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Αναμένεται να κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή.

Την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, πρόκειται τελικά να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι της τρέχουσας διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Αυτό αποφάσισε πριν από λίγο η Διάσκεψη των Προέδρων.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από κοινοβουλευτικές πηγές το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Παρασκευή και να εισαχθεί προς επεξεργασία στις αρμόδιες επιτροπές τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος σε δύο συνεδριάσεις (πρωί και απόγευμα).

Η αναμενόμενη για αύριο (αντί σήμερα που ήθελαν οι σχετικές πληροφορίες) κατάθεση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της εκταμίευσης της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι το χρονοδιάγραμμα δεν αλλάζει και όλα θα έχουν κλείσει στις 29 Σεπτεμβρίου, οπότε συνεδριάζει το EwG, πλην όμως πηγές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η διαδικασία πλήρους ικανοποίησης των προαπαιτούμενων να απαιτήσει λίγες ημέρες ακόμα, καθώς το νομοσχέδιο δεν θα καλύπτει δύο ανοικτά ακόμα προαπαιτούμενα.

H ολοκλήρωση της διαδικασίας αλλαγών στις διοικήσεις των τραπεζών θα απαιτήσει κάποιες ημέρες του Οκτωβρίου, ενώ η στελέχωση του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί.

Διαβάστε αναλυτικά τι θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο ΕΔΩ