Τιτανικός: Τι μπορεί να έχει συμβεί στο υποβρύχιο “Titan” που χάθηκε εξερευνώντας το θρυλικό ναυάγιο

Τιτανικός: Τι μπορεί να έχει συμβεί στο υποβρύχιο “Titan” που χάθηκε εξερευνώντας το θρυλικό ναυάγιο
epa07786080 An undated handout photo made available by Atlantic Productions on 22 August 2019 shows the Titanic ship’s bow as well as detached rusticles below port side anchor of the RMS Titanic, off the coast of Newfoundland, Canada, in the Atlantic (issued 22 August 2019). Images shot by Atlantic Productions for a forthcoming documentary during dives show that the Titanic's wreck has been deteriorating. EPA/ATLANTIC PRODUCTIONS / HANDOUT MANDATORY CREDIT: ATLANTIC PRODUCTIONS HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με χωρητικότητα πέντε ατόμων και μέγεθος φορτηγού, το "Titan" είναι το υποβρύχιο που αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό και πραγματοποιούσε επίσκεψη στο θρυλικό ναυάγιο του Τιτανικού.

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης αγωνίζονται για να εντοπίσουν το τουριστικό υποβρύχιο που χάθηκε με πέντε άτομα κατά τη διάρκεια κατάδυσης για εξερεύνηση στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Η επαφή με το υποβρύχιο “Titan” χάθηκε 1 ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυσή του το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή. Τι γνωρίζουμε για το σκάφος και ποια τα σενάρια για το τι μπορεί να έχει συμβεί.

Τι είναι το υποβρύχιο “Titan” και τι μπορεί να κάνει;

Το “Titan” είναι ένα υποβρύχιο έρευνας που μπορεί να μεταφέρει πέντε άτομα, συνήθως έναν πιλότο και τέσσερις «ειδικούς της αποστολής» που μπορεί να περιλαμβάνει αρχαιολόγους, θαλάσσιους βιολόγους ή οποιονδήποτε μπορεί να αντέξει οικονομικά την εμπειρία ως τουρίστας.

Κατασκευασμένο από «τιτάνιο και ανθρακονήματα τυλιγμένα με νήμα», το σκάφος των 6,7 μέτρων ζυγίζει 10.432 κιλά, που ισοδυναμεί με περίπου έξι αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους και είναι ικανό να καταδύεται σε βάθη 4.000 μέτρων (13.120 πόδια), «με ένα άνετο περιθώριο ασφαλείας», σύμφωνα με χειριστή OceanGate Expeditions, της εταιρείας που οργανώνει τις τουριστικές επισκέψεις στο θρυλικό ναυάγιο του Τιτανικού. Σύμφωνα με την εταιρεία, το υποβρύχιο Titan είναι «το μεγαλύτερο από όλα τα υποβρύχια βαθιάς κατάδυσης» και η τεχνολογία του παρέχει μια «ασυναγώνιστη θέα» στα βάθυ του ωκεανού. Χρησιμοποιεί τη δορυφορική τεχνολογία Starlink του Έλον Μασκ για την επικοινωνία. Η OceanGate έγραψε στο Twitter την περασμένη εβδομάδα: «Χωρίς πύργους κινητής τηλεφωνίας στη μέση του ωκεανού, βασιζόμαστε στη @Starlink για να παρέχουμε τις επικοινωνίες που χρειαζόμαστε σε όλη τη φετινή αποστολή του Τιτανικού 2023».

Το υποβρύχιο επίσης είχε εμφιαλωμένη παροχή οξυγόνου 96 ωρών, περίπου στις 6 το πρωί της Κυριακής τοπική ώρα, σύμφωνα με τον David Concannon, σύμβουλο της OceanGate, η οποία θεωρητικά θα διαρκούσε μέχρι το πρωί της Πέμπτης. Ωστόσο, αυτό το όριο θα μπορούσε να επηρεαστεί από τον ρυθμό αναπνοής όσων βρίσκονται στο σκάφος, ειδικά εάν υπάρχουν άτομα με περιορισμένη εμπειρία κατάδυσης.

Τι μπορεί να πήγε λάθος;

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι έχει συμβεί, όμως οι ειδικοί έχουν προτείνει πολλά πιθανά σενάρια: από το να έχει μπλεχτεί το υποβρύχιο στα συντρίμμια του Τιτανικού, μέχρι μια διακοπή ρεύματος ή ένα πρόβλημα με το σύστημα επικοινωνίας του υποβρυχίου.

Τα συντρίμμια του Τιτανικού, που βρίσκονται περίπου 3.800 μέτρα (12.500 πόδια) στον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού, και 600 χιλιόμετρα (370 μίλια) από την ακτή της Νέας Γης, περιβάλλονται και από άλλα συντρίμμια του θρυλικού ναυαγίου, όπως αναφέρει ο Φρανκ Όουεν, πρώην αξιωματούχος του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας και διευθυντής του έργου διαφυγής και διάσωσης υποβρυχίων.

Η επαφή χάθηκε 1 ώρα και 45 λεπτά αφού ξεκίνησε το ταξίδι του Titan, υποδηλώνοντας ότι το πλήρωμα μπορεί να ήταν κοντά ή στο κάτω μέρος, λέει ο Όουεν. Το σκάφος έχει μέγιστη ταχύτητα τριών κόμβων, αλλά θα κινούνταν πιο αργά όσο πήγαινε βαθύτερα.

Σε περίπτωση μπερδέματος ή διακοπής ρεύματος ή επικοινωνίας, το υποβρύχιο θα είναι εξοπλισμένο με βάρη πτώσης, τα οποία μπορούν να απελευθερωθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δημιουργώντας αρκετή άνωση για να το ανεβάσουν στην επιφάνεια. Το Titan έχει μια σειρά από σήματα, φωτισμό, ανακλαστήρες και άλλο εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιήσει μία φορά στην επιφάνεια για να τραβήξει την προσοχή.

Ένα άλλο πιθανό σενάριο είναι ότι υπήρξε διαρροή στο κύτος πίεσης, οπότε τα προγνωστικά δεν είναι καλά, δήλωσε ο Alistair Greig, καθηγητής ναυτιλιακής μηχανικής στο University College του Λονδίνου.

«Εάν υο υποβρύχιο έχει κατέβει στον βυθό της θάλασσας και δεν μπορεί να ξανασηκωθεί με τη δική του ισχύ, οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες», ανέφερε ο Greig. «Ενώ το υποβρύχιο μπορεί να είναι ακόμα άθικτο, αν βρίσκεται πέρα από την υφαλοκρηπίδα, υπάρχουν πολύ λίγα σκάφη που μπορούν να φτάσουν τόσο βαθιά και σίγουρα όχι δύτες».

Ο Κρις Πάρι, απόστρατος υποναύαρχος του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, είπε στο Sky News ότι η διάσωση στον βυθό της θάλασσας θα ήταν «μια πολύ δύσκολη επιχείρηση».

«Η πραγματική φύση του βυθού είναι πολύ κυματιστή. Ο Τιτανικός βρίσκεται σε μια τάφρο. Υπάρχουν πολλά συντρίμμια τριγύρω. Επομένως, η προσπάθεια διαφοροποίησης με το σόναρ ειδικά και η προσπάθεια να στοχεύσετε την περιοχή που θέλετε να ψάξετε με ένα άλλο υποβρύχιο θα είναι πράγματι πολύ δύσκολο».

Η δήλωση που υπογράφουν οι επιβάτες του “Titan”

Η OceanGate άρχισε να κατεβάζει μικρά πληρώματα από «πολίτες επιστήμονες» στο ναυάγιο του Τιτανικού μέσα σε ένα μίνι υποβρύχιο πέντε ατόμων πριν από δύο χρόνια, με το εισιτήριο κοστίζει 250.000 δολάρια. Μετά την εξαφάνιση του υποβρυχίου “Titan”, στο φως της δημοσιότητας βγαίνουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία γύρω από αυτές τις τουριστικές αποστολές.

Ο Mike Reiss, συγγραφέας και παραγωγός με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι ένας από τους ανθρώπους που έχει ταξιδέψει με το “Titan” ανέφερε σε συνέντευξή του στο BBC Breakfast πως “υπογράφεις μία τεράστια δήλωση συναίνεσης που αναφέρει τον έναν τρόπο μετά τον άλλον που θα μπορούσε κανείς να πεθάνει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αναφέρουν τον θάνατο τρεις φορές στην πρώτη σελίδα, οπότε δεν βγαίνει ποτέ από το μυαλό σου. Καθώς έμπαινα στο υποβρύχιο σκέφτηκα ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος μου. Επομένως, κανένας από όσους βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση δεν είναι ξαφνιασμένος. Όλοι γνωρίζουν πού πάνε”.

Ο κ. Reiss ανέφερε επίσης ότι τα υποβρύχια που χρησιμοποιούνται δεν είναι «κακά» αλλά καθώς είναι νέα τεχνολογία υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πάει κάτι στραβά.

Και πρόσθεσε: “Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένα κακότεχνο πλοίο, είναι απλώς μια νέα τεχνολογία και τη μαθαίνουν καθώς προχωρούν. Πρέπει να θυμάστε τις πρώτες ημέρες του διαστημικού προγράμματος ή τις πρώτες μέρες της αεροπορίας, όπου κάνετε πολλά λάθη στο δρόμο για να καταλάβεις τι κάνεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: