Τίτλοι τέλους για το MSN Messenger

Τίτλοι τέλους για το MSN Messenger

Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, η Microsoft κλείνει μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες των περασμένων ετών.

Το οριστικό τέλος του MSN Messenger γνωστοποίησε η Microsoft, καθώς ήδη από τους πρώτους μήνες του 2013 έχει ξεκκινήσει τη διαδικασία σταδιακής ενσωμάτωσης όλων των χρηστών της εφαρμογής στο Skype.

Αν και η αλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε στις περισσότερες περιοχές του κόσμου, στην Κίνα το MSN εξακολουθούσε να υφίσταται και να λειτουργεί κανονικά.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η Microsoft, μετά την 31η Οκτωβρίου το MSN Messenger θα καταργηθεί πλήρως και στη συγκεκριμένη περιοχή, σηματοδοτώντας έτσι το οριστικό τέλος του, ύστερα από 15 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Η εφαρμογή εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1999 στο πλαίσιο μίας προσπάθειας της Microsoft να ανταγωνιστεί την υπηρεσία AIM της AOL. Εκείνα τα χρόνια τόσο το AIM όσο και το MSN αποτελούσαν τους πιο γνωστούς chat clients στην αμερικανική αγορά, με τις δύο εταιρείες να κονταροχτυπιούνται για το ποια από τις δύο θα καταφέρει να προσελκύσει τους περισσότερους users. Με το πέρασμα των χρόνων η Microsoft πρόσθεσε πολλά ενδιαφέροντα features στον δημοφιλή chat client της, όπως ήταν για παράδειγμα τα emoticons, η δυνατότητα για on-line gaming, η αποστολή αρχείων φωτογραφιών, η πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων κ.α.

Η εξαγορά της Skype Communications από τη Microsoft το 2011 σήμανε την αρχή του τέλους για το MSN, καθώς ήταν σχεδόν αδύνατον να διατηρήσει δύο πλατφόρμες που έφεραν παρόμοια χαρακτηριστικά. Στο τέλος, όπως ήταν λογικό, επικράτησε το πιο σύγχρονο Skype, με την Microsoft να καταργεί το Messenger και να μεταφέρει όλους τους χρήστες του σε αυτό.

Διαβάστε ακόμη:

Η κινεζική εκδοχή των Windows

H Microsοft λανσάρει το κινητό των 25 δολαρίων

Η Microsoft παραδίδει τα e-mail των χρηστών