Το 94% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το internet – «Χωμένοι» στα social media, με την δεύτερη θέση στην Ευρώπη

Το 94% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το internet – «Χωμένοι» στα social media, με την δεύτερη θέση στην Ευρώπη
Photo: DALL•E
Έένα σημαντικό ποσοστό των συμπολιτών μας ωστόσο... απέχει από τη χρήση των smartphone, σύμφωνα με το Pew Research Center.

Ένα από τα υψηλότερα ποσοστό στον κόσμο αναφορικά με τη χρήση του internet έχει η Ελλάδα, με ένα σημαντικό ποσοστό των συμπολιτών μας ωστόσο να… απέχει από τη χρήση των smartphone, σύμφωνα με το Pew Research Center.

Το αμερικανικό ίδρυμα «έτρεξε» μια έρευνα για τη χρήση του διαδικτύου και τα χάσματα που υπάρχουν στη χρήση της τεχνολογίας μεταξύ των ανθρώπων σε ορισμένες προηγμένες οικονομίες και εκείνων σε ορισμένες αναδυόμενες οικονομίες.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ της άνοιξης του 2022 και της άνοιξης του 2023, σε 27 χώρες και εστίασε σε 8 βασικές ερωτήσεις.

Χρήση internet

Το 94% των Ελλήνων δήλωσε πως χρησιμοποιεί το internet έναντι του 6% που απάντησε αρνητικά.

Η χώρα μας είναι στην 6η θέση της σχετικής λίστας, με πρώτη τη Νότια Κορέα (99%) και την Ινδία στην τελευταία θέση (56%).

Η διαφορά στις ηλικίες

Στο ερώτημα για τη χρήση του internet ανά ηλικία, το 99% των Ελλήνων ηλικίας 18 έως 39 ετών χρησιμοποιεί τουλάχιστον περιστασιακά το internet ή έχει ένα smartphone, με ποσοστό να διαμορφώνεται στο 91% για τους Έλληνες ηλικίας 40 ετών και άνω.

Οι μεγαλύτερες διαφορές στις δύο ηλικιακές ομάδες καταγράφονται στην Ινδία (+46%) και στη Νιγηρία (+35%), ενώ η μικρότερη διαφορά καταγράφεται σε Νότια Κορέα και Σουηδία (+3%).

Ιδιοκτησία smartphone

Το 81% των Ελλήνων δηλώνει πως έχει στη ιδιοκτησία του smartphone ενώ το 17% αναφέρει πως το κινητό του τηλέφωνο δεν είναι «έξυπνο». Ακόμα, ποσοστό 1% δηλώνει πως δεν έχει στην κατοχή του κανένα κινητό τηλέφωνο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτησίας smartphone καταγράφεται στην Νότια Κορέα (98%) και το χαμηλότερο στη Ινδία (47%).

Social media

Στη χρήση των social media, οι Έλληνες χρήστες είναι δεύτεροι στην Ευρώπη, με ποσοστό 73%, πίσω μόνο από τη Σουηδία (78%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών social media παγκοσμίως καταγράφεται στη Βραζιλία (86%) και το χαμηλότερο στην Ινδία (47%).

Ηλικία χρηστών στα SoMe

Ανά ηλικία, το 92% των Ελλήνων από 18 έως 39 ετών χρησιμοποιεί social media, ενώ το ποσοστό υποχωρεί στο 64% στους Έλληνες άνω των 40 ετών.

Το μεγαλύτερο ηλιακό χάσμα υπάρχει στην Πολωνία (+50%) ενώ το μικρότερο στο Ισραήλ (+13%).

Εκπαιδεύση

Το 90% των Ελλήνων με εκπαίδευση τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαθέτουν smartphone, έναντι του 78% των Ελλήνων με χαμηλότερη εκπαίδευση.

Η μεγαλύτερη διαφορά στην εν λόγω κατηγορία εντοπίζεται στην Ινδία (+45%) και η μικρότερη στη Νότια Κορέα (+3%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: