Το αφεντικό της Ryanair λέει στους Έλληνες: «Σταματήστε να πίνετε καφέ και γυρίστε στη δουλειά»

Το αφεντικό της Ryanair λέει στους Έλληνες: «Σταματήστε να πίνετε καφέ και γυρίστε στη δουλειά»

Ο Μάικλ Ο Λίρι χαρακτηρίζει τα μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως παλαβούς.

To αφεντικό της Ryanair, Μάικλ Ο Λίρι, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Irish Mirror», καλεί τους Έλληνες να σταματήσουν να πίνουν καφέ και να γυρίσουν στη δουλειά.

Όπως αναφέρει η Ελλάδα, που χτυπήθηκε από την κρίση, δεν μπορεί να περιμένει να αποδράσει από τη λιτότητα με το να δανείζεται δισ. ευρώ. Ο 54χρονος εκκεντρικός επιχειρηματίας αποκαλεί την «αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα ως τρελούς» και επισημαίνει ότι το χρέος δεν μπορεί να διαγραφεί.

«Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι το 52% των νοικοκυριών βασίζεται στις συντάξεις ως βασική πηγή εισοδήματος, αλλά μόνο το 11% των Ελλήνων πληρώνουν φόρους».

«Δεν μπορείς να έχεις μια οικονομία που λειτουργεί έτσι. Πρέπει περισσότεροι άνθρωποι να είναι παραγωγικοί, ναι ακόμα και οι πιο μεγάλοι και οι νέοι άνθρωποι θέλουν βοήθεια. Αν είναι σε ηλικία να εργαστείς, πήγαινε έξω και βρες δουλειά. Δεν μπορείς να αποσυρθείς, να κάθεσαι σε ένα καφέ και να περιμένεις τους Γερμανούς και τους Πορτογάλους να πληρώνουν για εσένα».

Και το αφεντικό της αεροπορικής εταιρείας low cost συμπληρώνει: «Η ελληνική κατάσταση θυμίζει τραγωδία. Η δυσκολία είναι ότι οι Έλληνες πιστεύουν ότι με το να εκλέξουν ένα μάτσο τρελούς θα ξεφύγουν από την λιτότητα. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών είναι τραγωδία».

«Στην κυβέρνηση δίνουν ένα μάτσο υποσχέσεις στους ανθρώπους για δημόσιες δαπάνες και συντάξεις, τις οποίες μπορούν να τηρήσουν μόνο αν πληρωθούν από τους Γερμανούς».

Όπως επισήμανε ο CEO, η Ryanair συζητά με την ελληνική κυβέρνηση για τη δωρεάν μεταφορά πολιτών σε πτήσεις εσωτερικού για τις επόμενες 2 εβδομάδες, λόγω της εξαιρετικά δυσμενούς κατάστασης της οικονομίας.

Ο Μάικλ Ο Λίρι υπογράμμισε ότι η Ryanair είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα αυτή την στιγμή καθώς και μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές εταιρείες που αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό στη χώρα.

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό η εταιρεία του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ιδίως στις πτήσεις εσωτερικού, καθώς αρκετοί πολίτες δεν έχουν πιστωτικές κάρτες και έτσι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν πληρωμές.