Γιατί το αφεντικό του Twitter βλέπει ότι το Bitcoin θα γίνει το απόλυτο νόμισμα του ίντερνετ

Γιατί το αφεντικό του Twitter βλέπει ότι το Bitcoin θα γίνει το απόλυτο νόμισμα του ίντερνετ

Ο Jack Dorsey δεν χάνει ευκαιρία να δείξει σε πόση εκτίμηση έχει το διασημότερο ψηφιακό νόμισμα.

Το διαδίκτυο θα έχει μία μέρα το δικό του νόμισμα, δήλωσε ο Jack Dorsey, διευθύνων σύμβουλος του Twitter και της Square, στους παρευρισκόμενους στο συνέδριο Consensus.

Ο Dorsey, όπως μεταφέρει το CNET, δήλωσε πως είναι θετικό ότι «το Ίντερνετ πρόκειται να έχει ένα ‘γηγενές’ νόμισμα». Και παρόλο που δεν ήταν σε θέση να πει με σιγουριά ποιο θα είναι αυτό το νόμισμα, είπε στους συμμετέχοντες ότι ελπίζει πως αυτό θα είναι το κρυπτονόμισμα Bitcoin.

Φυσικά, το διαδίκτυο σήμερα δεν έχει «γηγενές νόμισμα». Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ποικιλία παραδοσιακών και ψηφιακών νομισμάτων για να πληρώσουν για αγαθά και υπηρεσίες. Αλλά ο Dorsey υποστηρίζει ότι το διαδίκτυο θα μεταβεί τελικά σε ένα πρότυπο νομίσματος που κάθε πρόσωπο και εταιρεία θα χρησιμοποιεί για να διευκολύνει τις συναλλαγές.

«Ας μην περιμένουμε απλώς να συμβεί αυτό· ας συμβάλλουμε στο να συμβεί», είπε ο Dorsey.

Το να φτάσουμε σε ένα νομισματικό πρότυπο πιθανότατα θα απαιτήσει σημαντική εργασία και χρόνο. Μπορεί το Bitcoin να είναι το πιο γνωστό από τα κρυπτονομίσματα, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα που έχουν ισχυρή υποστήριξη από την κοινότητα του διαδικτύου. Και είναι δεδομένο ότι άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως η Apple, η Google και η Amazon, ίσως θα έχουν κάτι να πουν σχετικά με ένα μελλοντικό νομισματικό πρότυπο στο διαδίκτυο προτού αυτό επιλεγεί.

Από την πλευρά του, ο Dorsey είναι ένας από τους πιο ξεκάθαρους υποστηρικτές του Bitcoin και των ψηφιακών νομισμάτων. Η πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών Square επιτρέπει συναλλαγές σε Bitcoin και η εταιρεία αγοράζει και πουλά ενεργά το ψηφιακό νόμισμα.

Και από τα σχόλιά του, δεν φαίνεται ότι ο Dorsey σκοπεύει να πάψει να υποστηρίζει το Bitcoin πολύ σύντομα.