Το αμύθητο συμβόλαιο που περιμένει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Το αμύθητο συμβόλαιο που περιμένει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο
epa04561801 Giannis Antetokounmpo from Milwaukee Bucks (R) competes for the ball against Jose Calderon of the New York Knicks (L) during an NBA match at the O2 Arena in London, Britain, 15 January 2015. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ο ετήσιος μισθός του Έλληνα άσου των Milwaukee Bucks θα ξεκινάει μίνιμουμ από τα 20 εκατομμύρια και μάξιμουμ τα 33 εκατομμύρια δολάρια.

Αν τα ύψη σας προκαλούν ίλιγγο, καλό είναι να αποφύγετε την ανάγνωση αυτού του κειμένου. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ετοιμάζεται να τινάξει την μπάνκα στον αέρα το προσεχές καλοκαίρι, όταν θα είναι διαθέσιμος για επέκταση του συμβολαίου του, καθώς οι Μπακς στηρίζουν το μέλλον τους πάνω του κι ετοιμάζονται να τον ανταμείψουν ανάλογα. Συνάμα η εκτόξευση του σάλαρι-καπ πάνω από τα 100 εκατομμύρια δολάρια το 2017 είναι μια συγκυρία που θα κάνει τον τραπεζικό του λογαριασμό να… ασφυκτιά.

Διαπραγματεύσεις και προολυμπιακό

Από την άλλη πλευρά, οι διαπραγματεύσεις του με την ομάδα του Μιλγουόκι είναι πιθανόν να επηρεάσουν την παρουσία του στο προολυμπιακό με την Εθνική ομάδα, διότι συμπίπτουν χρονικά. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…

Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Από την στιγμή που ο 21χρονος φόργουορντ ολοκλήρωσε την τρίτη του σεζόν στο ΝΒΑ, έχει το δικαίωμα (βάσει της συλλογικής σύμβασης εργασίας που υπεγράφη το 2011), να επεκτείνει το συμβόλαιο του. Οι συζητήσεις με τους Μπακς μπορούν να ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου και το χρονικό όριο για την επίτευξη συμφωνίας ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου. Θεωρείται δεδομένο, όμως, πως οι δύο πλευρές δεν θα φθάσουν τόσο μακριά, καθώς τα «ελάφια» τον προορίζουν για ηγέτη τους και σχεδιάζουν να του δώσουν το μάξιμουμ συμβόλαιο, η κάτι πλησίον σε αυτό.

Το άσχημο είναι πως καμία συμφωνία δεν μπορεί να επισημοποιηθεί πριν τις 6 Ιουλίου, όταν πια το Προολυμπιακό τουρνουά θα έχει ήδη ξεκινήσει. Κι αυτό διότι ναι μεν η αγορά των free agents «ανοίξει» την 1η Ιουλίου, πλην υπάρχει μια περίοδος… αναστολής, το λεγόμενο moratorium που κρατάει πέντε μέρες. Μάλιστα μέχρι πέρσι ήταν δέκα, αλλά μετά το «φιάσκο» του Ντε Άντρε Τζόρνταν, ο οποίος την 1η Ιουλίου συμφώνησε με τους Μάβερικς κι ακολούθως στην διάρκεια του moratorium αθέτησε τον λόγο του για να παραμείνει στους Κλίπερς, η Ένωση παικτών και το ΝΒΑ αποφάσισαν να την μικρύνουν.

Διαβάστε περισσότερα στο contra.gr