Το απίθανο δώρο του Ζούκερμπεργκ στον Πάπα Φραγκίσκο

Το απίθανο δώρο του Ζούκερμπεργκ στον Πάπα Φραγκίσκο
epa05514203 A handout picture released by the Vatican newspaper 'L'Osservatore Romano' shows Pope Francis (L) meeting with the founder and CEO of ther 'Facebook' social media platform, Mark Zuckerberg (R) during a private audience at the Vatican, 29 August 2016. (ATTENTION EDITORS: Editorial use only in connection with reporting on the events depicted in the image) EPA/L'OSSERVATORE ROMANO/HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Τι κάνει στο Βατικανό ο ιδρυτής του Facebook;

Ένα drone επέλεξε να δωρίσει στον Πάπα Φραγκίσκο ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατά τη συνάντηση των δύο στο Βατικανό.

«Ήταν μια συνάντηση που δεν θα ξεχάσω ποτέ» έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στον λογαριασμό του στο Facebook. «Μπορείς να νιώσεις τη ζεστασιά και την καλοσύνη του Πάπα, αλλά και το πόσο βαθιά είναι η θέλησή του να βοηθήσει τους ανθρώπους», συμπλήρωσε.

Το drone που δώρισε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Facebook είναι ένα πρωτότυπο μίνι αεροσκάφος Aquila το οποίο η εταιρεία στοχεύει να χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει ίντερνετ στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.

«Μιλήσαμε για τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογική επικοινωνία μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φτώχειας, να μεταφέρει ένα μήνυμα ελπίδας, ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους», δήλωσε το γραφείο Τύπου του Βατικανού.

Ο Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του, Τσαν, επισκέπτονται τη Ρώμη στην οποία πέρασαν και το μήνα του μέλιτος όταν παντρεύτηκαν. Ο ίδιος μάλιστα έχει δηλώσει ότι σπουδάζει Λατινικά και κλασική ιστορία.

Στη συνέχεια ο ιδρυτής του Facebook συναντήθηκε και με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, με τον οποίο συζήτησαν κυρίως για τον μεγάλο σεισμό στην πόλη Αματρίτσε της κεντρικής Ιταλίας, αλλά και τους τρόπους και με τους οποίους το Facebook έχει συμβάλλει στην αντιμετώπιση κρίσεων και την επικοινωνία όσων βρίσκονται στο επίκεντρο μεγάλων φυσικών καταστροφών.