Το ασύλληπτο ποσό που θέλει να συγκεντρώσει η SoftBank από τις αγορές

Το ασύλληπτο ποσό που θέλει να συγκεντρώσει η SoftBank από τις αγορές
Photo:

Αλλά και οι τεράστιες περικοπές που στοχεύει να εφαρμόσει για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

 

Η SoftBank Group Corp. στοχεύει να συγκεντρώσει το ποσό των 21,1 δισ. δολαρίων κατά την αρχική δημόσια εγγραφή των εγχώριων δραστηριοτήτων της στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στις 19 Δεκεμβρίου.

Η ιαπωνική τεχνολογική εταιρεία σχεδιάζει να εκδώσει 1,6 δισ. μετοχές με αξία 1.500 γιεν τη μία, όπως γνωστοποίησε τη Δευτέρα.

Ο ιδρυτής της SoftBank, Masayoshi Son, αποσπά τη «χρυσή αγελάδα» της εταιρείας του με στόχο να συγκεντρώσει περισσότερο ρευστό το οποίο θα επενδυθεί σε τεχνολογικές startups. Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία ο κλάδος δέχεται ισχυρές πιέσεις. Ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της Ιαπωνίας, η NTT Docomo Inc., ανακοίνωσε ήδη τα πλάνα του για περικοπές ύψους 40% εξαιτίας της συνεχούς πίεσης της κυβέρνησης για μείωση του κόστους για τους καταναλωτές.

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι της Ιαπωνίας βρίσκονται αυτήν την περίοδο στρυμωγμένοι από τις πολιτικές αρχές της χώρας, εξαιτίας του πολύ υψηλού κόστους των υπηρεσιών τους. Τον Αύγουστο ο γραμματέας της κυβέρνησης, Yoshihide Suga είπε ότι οι πάροχοι κινητής έχουν περιθώριο να μειώσουν τις τιμές τους ως και 40%, ακόμη κι αν δεν κόψουν καθόλου τα κονδύλια για νέες επενδύσεις στα δίκτυα.

Όπως είπε ο Son, ο ανταγωνισμός δεν αναμένεται να επηρεάσει τα κέρδη της εταιρείας του. Όπως δήλωσε, η SoftBank αναμένεται να απορροφήσει τα κόστη μειώνοντας το προσωπικό της στον χώρο των ασύρματων δικτύων κατά 40%, κυρίως μέσω της εφαρμογής αυτοματοποιημένων διαδικασιών. Πάντως, όπως είπε, ορισμένοι από τους εργαζόμενους αναμένεται να μετακινηθούν σε άλλα πόστα εντός της εταιρείας.